Budapesti srácok: Tűrni kell, ha hajléktalanba botlunk a lépcsőházban

A hajléktalanok Józsefvárosban visszatérhetnek a lépcsőházakba. A Pikó András vezette baloldal megszavazta, hogy a társasházakban a közös terület életvitelszerű lakhatása már nem számít szabálysértésnek.

Forrás: HÍR TV2020. 02. 24. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „padra fogható” hajléktalanok Józsefvárosban ismét visszatérhetnek a lépcsőházakba. A Pikó András vezette baloldali többség megszavazta, hogy a társasházakban a közös terület életvitelszerű lakhatása már nem számít szabálysértésnek.

2009-től, a liberális vezetés után valami megmozdult Józsefvárosban: megújultak a parkok, biztonságosabbak lettek a közterületek, sőt a hajléktalanok is eltűntek, de manapság ismét megjelentek és bárki összefuthat velük, aki a Józsefvárosban jár, akik pedig itt élnek, hozzá kell szokniuk, hogy mostantól a lépcsőházakban is összefuthatnak velük. Ami a legrosszabb, hogy semmit sem tehetnek ellene, hiszen a január 30-i képviselő-testületi ülésen a balliberális Pikó András polgármester, valamint Erőss Gábor alpolgármester egy olyan módosítót terjesztett be, hogy az önkormányzat hatályon kívül helyezi azt rendeleti szabályozást, ami bünteti a közterületen, parkolóban, autóban alvást, lakást, valamint a társasházakban a közös terület életvitelszerű lakhatás céljára történő használását. A módosított rendeletet a Pikó András vezette baloldali többség meg is szavazta.

Erőss Gábor alpolgármester szerint a hajléktalan embereket segíteni kell azzal, hogy lépcsőházakban, autókban élhetik mindennapjaikat.

Pikóék döntése után a lakosság tehetetlen – erre már Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője hívta fel a figyelmet. Kiemelte, Józsefvárosban mostantól el kell viselni, ha a bejárati ajtó előtt nap mint nap hajléktalanok fogadják őket.

Az önként beköltözők mentesülnek az önkormányzati szabálysértési eljárás alól.

A Hír TV stábja által megkérdezett kerületi lakosok egyáltalán nem örülnek a döntésnek.

További témák:

Jogtalan fizetést vesz fel a XVIII. kerületi polgármester

A baloldali Szaniszló Sándor is felvesz pénzt a polgármesteri fizetése mellé. A XVIII. kerület vezetője az önkormányzati választás után ült be a Budapest Közút felügyelőbizottságába.

Vagyonnyilatkozata alapján ezért havonta 151 ezer forintot kap. A jogszabályok szerint a pénzt azonban nem vehetné fel, a 3000 fő feletti települések főállású polgármesterei ugyanis nem vállalhatnak más keresőmunkát és nem lehetnek gazdasági társaságok tagjai sem.

Újabb botrány Kispesten

Újabb botrány Kispesten! Jelképes áron játszottak ki egy önállóan nem beépíthető telket a szocialista vezetésű fővárosi kerületben. A telek egy ismerősnél landolt, jóval a piaci ár alatt, már csak rendeletet kellett hozzá módosítani, de (természetesen) Kispesten ez is sikerült.

Utasítás az autósok sarcolására

Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője, Gyurcsány Ferenc korábbi testőre. A Hír TV birtokába került felvételen Handl Tamás azt mondja, hogy háromszor több büntetést vár el a beosztottjaitól.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.