Budapestre érkezett az Egyesült Államok külügyminisztere

Fővárosunkban kezdte meg európai körútját Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere. Legutóbb nyolc éve járt amerikai külügyminiszter Magyarországon, így a mostani látogatás egyértelműen mutatja, hogy a magyar-amerikai kapcsolatok jól működnek, és a térségben kiemelten fontosak vagyunk Washington számára.

Forrás: Origo.hu2019. 02. 11. 12:37
null
Fotó: MTI/KKM/Kovács Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc év után először érkezett amerikai külügymminiszter Budapestre. Mike Pompeo európai turnéjának első pontja a magyar főváros. Mindez azt mutatja,Magyarország szerepe jelentősen felértékelődött a közép-európai térségben, és a kontinensen, erre pedig már Washingtonban is odafigyelnek – olvasható az Origo elemzésében.

 

Pompeo mostani látogatásának többek között a jelentőségét az adja, hogy a korábbi Obama-adminisztráció idején ideológiai okokból elhidegülő amerikai-magyar politikai kapcsolatok Donald Trump győzelmét követően ismételten a korábbi szintet érték el.

A magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok a korábbi években a politikai viták ellenére is kiválóak voltak, de a 2017-es adminisztráció hivatalba lépésével ez tovább fejlődött. A mostani látogatás előtt érdemes azt is megemlíteni, hogy az Egyesült Államok mellett Magyarország az elsők között utasította el az ENSZ migránspaktumát. Mindez szintén javította a politikai kapcsolatokat, aminek a betetőzése a mostani külügyminiszteri látogatás.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.