Ceglédi Zoltán már nem dolgozik Donáth Annának

A Momentum már nem ugyanazt gondolja a feladatáról, a helyzetéről és a vezetőiről, mint 2019-ben – írta a baloldali elemző.

Hertelendy Gábor
2021. 01. 04. 15:20
null
Ceglédi Zoltán politológus. Fotó: Képkivágás, Hír TV, Privátszféra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elköszönt tanácsadói tisztségétől Ceglédi Zoltán baloldali politikai elemző, aki korábban Donáth Annának dolgozott – derül ki a politológus a momentumos európai parlamenti (EP-) képviselőnek címzett nyílt leveléből. A lemondást azzal indokolta, hogy nem lehet egyszerre politikai elemző és egy baloldali párt politikusának segítője. Az elemző Donáth Anna méltatása mellett a DK-val való összefogásról azt is kifejti, hogy

„a Momentum már nem teljesen ugyanazt gondolja a történelmi feladatáról, helyzetéről és vezetőiről, mint az EP-választás után.”

Szerinte az összefogás méltatlan a baloldali párthoz, hiszen Donáth Annát „még a megnövelt létszámú elnökségből is kiszavazták”.

Fél év elteltével nem lehet odatenni az összellenzék elé, hogy „na, nekünk nem volt elég jó még hetediknek sem, de ti szavazzátok meg a lista élére” – véli Ceglédi Zoltán, aki még azt is megjegyezte:

„Vicces volt, mikor a fideszesek megütközve néztek, hogy nem férnek oda hozzám cipőzni, mivel az egyesült ellenzék sajtója lincsel épp.”

Október végén a 444.hu cikke alapján lapunk is beszámolt arról, hogy Ceglédi Zoltán a momentumos Donáth Anna európai parlamenti képviselő stábjának tagja lett, amelyben helyi asszisztensi pozíciót kapott. A politológus havi bruttó 865 ezer forintot kapott munkájáért. A tavaly januárban megkötött szerződést és a munkakapcsolatot októberig egyik fél sem hozta nyilvánosságra. Ennek vélhetően az volt az oka, hogy Ceglédi személyes imázsába kevésbé férnek bele a hasonló feladatok, mivel korábban a Hír TV Privátszféra című portréműsorában arról beszélt, neki nem dolga politikusok munkáját elvégezni, nekik kampányolni, és nem véletlenül nem dolgozik pártoknak és politikusoknak, mert így nem sorolhatja őt senki a „sajátjai” közé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.