Célunk Magyarország előrébb léptetése az egyetemi rangsorolásban

Az innovációs és technológiai miniszter emlékeztetett: Magyarország már sok híres tudóst adott a világnak, akik nagyban hozzájárultak a fejlődéshez. 

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 19. 17:32
null
Palkovics László aláírta Fudan Hungary Egyetemről szóló megállapodást Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány előrébb akarja léptetni Magyarországot a felsőoktatási rangsorokban – emelte ki ma az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és az International Ranking Expert Group háromnapos tanácskozásának megnyitójára küldött angol nyelvű videóüzenetében azt mondta, fontos az egyetemek minősége, amelyet megmutat a rangsorolás. Felidézte, hogy Magyarország már sok híres tudóst adott a világnak, akik nagyban hozzájárultak a fejlődéshez.

A kormány 2016 óta az ELTE-n kutatási csoportot működtet, amely elemzi a rangsorokat

– közölte a miniszter. Kitért a gazdaság szerkezetére: szavai szerint a kisvállalkozások arányával „nem lehetünk annyira elégedettek”.

– A csúcstechnológiás iparágak szempontjából viszont meglepően jól teljesít Magyarország

– jelentette ki Palkovics László. Megjegyezte azt is, hogy Magyarországot nagyon magasra értékelik: olyan helynek tartják, ahol érdemes befektetni. A kormány jól halad abban, hogy Magyarország a kutatás-fejlesztés szempontjából is egyre vonzóbb legyen – hangoztatta. A miniszter kiemelte a magyar élelmiszer-, vegy- és energiaipart, és megemlítette, hogy az önvezető autók fejlesztésének szintén fontos szerep jut az országban. Palkovics László azt mondta, hogy a felsőoktatásban fontos a nemzetköziesítés, a kapcsolatok ápolása külföldi egyetemekkel és a külföldi intézmények Magyarországra vonzása. A miniszter arról is beszélt, hogy a Fudan Egyetemmel 2014-ben kezdődött az együttműködés. Az intézménynek a budapesti lesz az első Kínán kívüli campusa – jegyezte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.