Centrumkórház lesz és új főigazgatót kap a Szent János

Szilágyi Anna
2019. 02. 26. 15:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmentették a Szent János-kórház eddigi főigazgatóját, Kázmér Tibort – erősítette meg az Index értesülését a szaktárca. Az intézmény élén Takács Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője váltja őt. Az átadás-átvétel a héten megtörténik, az épület bejárásán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, a térség országgyűlési képviselője, valamint a II. és XII. kerületi polgármester is részt vesz.

A portál valószínűsíti: a váltás oka, hogy a Szent János-kórház jövőbeni új szerepéhez új vezetőt kerestek. Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a főváros és Pest megye egészségügyi ellátását megújító Egészséges Budapest program legutolsó verziójában az intézmény is egyfajta szuperkórházként szerepel. Az átszervezés érinti a Semmelweis Egyetem Szent János-kórházi egységeit is, amelyeknek el kell hagyniuk mostani helyüket. Az év elején kormányhatározat született arról is, hogy a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi úton működő klinikáinak az év végéig ki kell költözniük az épületből, mert azt az Észak- és Közép-budai Centrum néven működő új Szent János-kórház veszi át.

A most távozni kényszerülő Kázmér Tibort 2012-ben nevezték ki a Szent János-kórház főigazgatójává. Azt megelőzően ő volt a főigazgatója a váci Jávorszky Ödön Kórháznak, illetve az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetnek. 2005–2008 között már irányította a Szent János-kórházat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.