Címlap: A Pride az emberek provokálásáról szól

Figyelemfelhívás, vagy politikai termék a Pride? Ezen a kérdésen kívül a Címlap című műsorunk vendégei Járóka Lívia és Dobrev Klára EP-kinevezéséről is. A stúdióban Jobbágyi Zsófia, Párkányi Eszter és Fodor Horváth Zsófia beszélgetett Kis Kornélia műsorvezetőnővel.

Forrás: Hír TV2019. 07. 09. 12:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pride-felvonulás megvitatásával kezdték a műsort a vendégek. Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója egy fontos mozzanatot emelt ki az eseményből: a rendezvényen gyerekek is vannak, akik számára nem feltétlenül előnyös, hogy bőrtangás férfiakkal találkozzanak.

Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője arról beszélt, hogy a Momentum még korábban jelezte, hogy kiáll a nem heteroszexuális emberek jogai mellett. A nyilatkozat ellenére a rendezvény szervezői jelezték, hogy nem kérnek a politikai mozgalom támogatásából. Az újságíró szerint a szervezők megsértődnek azon, hogy nincs balhé, mivel a támadásokhoz vannak szokva. Számukra ez azért előnyös, mert a rendezvény így tovább maradhat jelen a közbeszédben.

Párkányi Eszter szerint a felvonulókat nem éri atrocitás, sőt, pozitív diszkriminációban van részük. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint ennek az az oka, hogy az emberek attól félnek, hogy transzfóbnak, illetve homofóbnak bélyegzik meg őket.

Az idei Pride létjogosultságát az is megkérdőjelezi, hogy a a résztvevőknek valójában semmitől nem kell félniük, a nyilvános tereken sem érik őket támadások nyilvános helyeken – fűzte hozzá Jobbágyi Zsófia.

A teljes adást IDE kattintva tekinthetik meg!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.