Címlap: Az MSZP megint megtalálta, ki vigye el a balhét

Abban, hogy ilyen mélyre jutott az MSZP nagy szerepe van Bangóné Borbély Ildikónak, Kunhalmi Ágnesnek, illetve a pillanatnyi reflektorfényt kihasználni próbáló politikusoknak is.

Forrás: Hír TV2019. 06. 04. 16:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Szocialista Pártnál jól bevett szokás, hogy egy kudarcos választás után mindig keresnek valakit, akin el lehet verni a port. Tóth Bertalan pártelnök maradt a helyén, de ezúttal sikerült egy nőben megtalálni a bűnbakot és háttérbe szorították Bangóné Borbély Ildikót, de távozott posztjáról a párt kommunikációs igazgatója, Láng Balázs is.

A stúdióban Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu szerkesztője. Műsorvezető: Kis Kornélia.

Jobbágyi Zsófia szerint nagyon súlyos hiba volt Bangóné Borbély Ildikótól a patkányozás, így nem is csoda, hogy az MSZP választmányi ülése óta már nem ő a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese. Az újságíró kiemelte,

szinte már hagyomány az MSZP-ben, hogy a választási vereség után a kommunikációs igazgatónak is mennie kell.

Nem tartja meglepőnek Bangóné elmozdítását Párkányi Eszter, hiszen – mint arra rámutatott – a politikus az ominózus patkányozás után szinte teljesen eltűnt. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a szocialista képviselőnek jelentős szerepe volt abban, hogy MSZP-s szavazók inkább a Demokratikus Koalíció listájára voksoltak.

Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu szerkesztője szerint Bangóné Borbély Ildikónak az ATV-ben elmondott szavai után le kellett volna mondania, így az ő mostani háttérbe szorítása egy nagyon helyes lépés.

Kis Kornélia felvetésére, hogy a kampányfőnökként megbukott Ujhelyi István mehet ismét Brüsszelbe, Jobbágyi Zsófia emlékeztetett, Ujhelyi nyilvánosan kiállt Bangóné mellett, sőt kampánytémává tette a patkányozást, így elvileg őt is félre kellett volna állítani.

A Magyar Hírlap lapszerkesztője úgy véli, nem mindenki ért egyet Ujhelyi István kiküldésével, ennek az elégedetlenségnek pedig Szanyi Tibor is hangot adott, aki kemény hangú levélben fogalmazta meg véleményét a pártról.

Közben kiderült, Lendvai Ildikó megtalálta az MSZP csúfos vereségének az okát. A baloldal egykori nagyasszonya szerint párttársainak nem sikerült tovább vinnie a téli ellenállás dinamikáját, ezért most vissza kell hozni a rendszer teljes tagadásának, a politikusi kockázatvállalásnak az élményét.

Teljes adás ITT tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.