Címlap: Karácsony Gergely városvezetése nem Budapestről fog szólni

Megőrizte fölényét a Fidesz a megyei közgyűlésekben, a fővárosban viszont kilenc év után újra a baloldal irányít. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap úgy értékelt, Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz-KDNP, a 19 megyei közgyűlésből pedig 19-et a kormánypártok nyertek meg, a listás szavazatokat tekintve pedig a Fidesz 50 százalék felett végzett. Mire számíthatunk az önkormányzati választások után, lesz-e harc az ellenzéki városok és a kormány között? Többek közt ezekkel a kérdésekkel is foglalkozik a Hír TV Címlap című műsorában Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója, Kunfalvi Nóra, újságíró és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője Kis Kornélia műsorvezetése mellett.

Forrás: Hír TV2019. 10. 15. 13:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától valószínűleg ingyenes lesz a BKV, a nyugdíjasok 20.000 forintos fűtési támogatást kapnak havonta, mert ugye a választóknak tett ígéretet úgy illik, ha betartják, még Karácsony Gergely is – reflektált a választási ígéretekre Kis Kornélia, műsorvezető.

Nagyon sok ígéret van, ami arra vár, hogy betartsák, én nem akarom az első napján minősíteni az új főpolgármestert, de azért kíváncsian várom, hogy ezeket a hirtelen tett ígéreteket hogyan fogja megvalósítani, ahogy azt is kíváncsian várom, hogy ez a nagy összefogás, ami egyébként nagyon komoly érdekek mentén áll szemben egymással, hogyan fog majd hosszú távon együttműködni. Nem látom, hogy ez, hogy működne. Azt pedig ne felejtsük el, hogy ellenzékváltás nem történt, ugyanazok az emberek, ugyanazok a szereplők, akiket ismerünk, Gyurcsány, Karácsony, Fekete-Győr Andrásék, ez nem változott semmit – válaszolt Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

És a Jobbik – tette hozzá Kunfalvi Nóra, újságíró.

Milyen visítozás lenne, ha a Fidesz fogott volna össze a Jobbikkal, akkor most azt olvashatnánk Európa- és világszerte különböző újságoknak a címlapján, hogy Magyarországon a fasizmus gyökeret eresztett, ehhez képest azzal semmi baj nincsen, hogy a baloldali ellenzéki pártok lépték meg ezt – vélekedett Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Vonulnának be Budapest utcáira, hogy felszabadítsák. Most teljesen elfogadott, hogy összefogtak – tette hozzá Kunfalvi Nóra.

És úgy tűnik, hogy bejött – jegyezte meg Kis Kornélia műsorvezető.

Matematikailag ez bejött, meglátjuk, hogy két hét múlva, három hét múlva, amikor értékalapú döntéseket kell hozni, amikor gazdasági alapú döntéseket kell hozni, akkor hogyan tudják felosztani egymás között a meglévő erőforrásokat – mondta Kunfalvi Nóra, újságíró.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.