CitizenGO: Jogszabályokkal kell védeni a gyermekeket az LMBTQ-tartalmaktól

Konkrét jogszabályra lenne szükség, amely kimondja, hogy a homoszexuális és LMBTQ-tartalmak, felnőtt tartalmak, amik nem juthatnak el a kisgyerekekhez az oktatáson vagy a mesekönyveken keresztül – mondta el a Magyar Nemzetnek Schittl Eszter, a CitizenGO kampányainak koordinátora, aki úgy látja: hiába a nyolcvanötezer aláírás, a könyvesboltok nem hajlandóak levenni a kínálatukból a genderelméleten alapuló érzékenyítő mesekönyvet.

2020. 10. 13. 20:04
null
Kép a könyv borítójáról Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy örömmel látjuk, hogy a döntéshozók is megszólaltak a témában. Fontos lenne egy erre vonatkozó jogszabályt létrehozni, amely kimondja, hogy a homoszexuális, transzszexuális és gendertartalmak ne érhessék el a gyermekeket az óvodákban és az iskolákban.

Nagyon fontos, hogy a szülők beleegyezése nélkül ne környékezhesse meg senki a gyermekeket ezekkel a témákkal.

Ezért folytatjuk a kampányt az Emberi Méltóság Központtal összefogva konkrét gyermekvédelmi jogszabályokért – mondta lapunknak Schittl Eszter, a CitizenGO kampánykoordinátora. Hozzátette: senki ellen nem folytatnak kampányt, az általuk indított petíció arról szól, hogy a gyermekeket meg kell óvni attól, hogy nemi identitásukban befolyásolják őket.

A CitizenGO kampánykoordinátora felhívta a figyelmet arra, hogy

a felnőttek között egy társadalmi vita zajlik az LMBTQ-jelenségről, de a gyerekek számára mindez tabu.

A múlt héten a CitizenGO kísérletet tett arra, hogy a könyvet forgalmazó Pagony és Líra könyvesboltoknak átnyújtsák a nyolcvanötezer ember azon kérését, hogy vegyék le a polcaikról a Meseország mindenkié című érzékenyítő mesekönyvet.

– Elég barátságtalan fogadtatást kaptunk, például meghazudtoltak minket a Pagony könyvesboltban, azt állítva, hogy nem valós aláírásokat nyújtottunk át. Hozzá sem akartak érni, és rögtön ránk hívták a rendőröket. Nem gondoltuk úgy, hogy jogszabályt sértettünk a petíció átadásával, ezért el is jöttünk onnan – emlékezett vissza Schittl Eszter. Hozzáfűzte: úgy vették, hogy

a könyvesboltokat nem érdekli a nyolcvanötezer ember véleménye és kérése feléjük.

– A legaggasztóbb, hogy a szülőket megkerülve akarják eljuttatni a genderelméletet a gyermekekhez, ami elfogadhatatlan. A könyv az egy üzenethordozó, a gyermekruhába öltöztetett politikai tartalom pedig káros a gyermekeinkre nézve – mondta el álláspontjukat Schittl Eszter, aki hozzátette: a mesekönyvet támogatók a könyvről szóló kommunikációt elvitték abba az irányba, hogy könyvet nem darálunk.

– A szép témákkal akarják elfogadtatni a könyvet a társadalommal. Például azzal, hogy fogadjuk el a romákat, a fogyatékossággal élő embereket. Ezekkel a témákkal mi is egyet tudunk érteni. A háromfülű nyuszi meséje, amelyben a nyuszi a megmentő szerepét játssza, egy nagyon aranyos történet. Sajnos e mellé vegyítették be a felnőtt tartalmakat. Így talán még veszélyesebb, mert sokan szeretnék a gyermekeiket úgy nevelni, hogy fogadják el a gyengébbeket. Közben

előfordulhat, hogy a szülők nem veszik észre, hogy a genderideológiával befolyásolják a gyermekeket, ami kamaszkorban okozhat majd problémákat

– véleményezte a könyvet Schittl Eszter. A CitizenGo munkatársa lapunknak a személyét ért fenyegetésekről azt mondta: megpróbálja a sikereket nézni, hogy ne tudják elvenni az erejét a fenyegetések és az ocsmány támadások.

– Az Euronews hírportálon már egy olyan mondat jelent meg, ahol a petíció aláíróit kommunista és náci attitűddel vádolták meg. Aki nem ért velük egyet, azt stigmatizálják. Homofóbok, transzfóbok, gyűlölködők, nácik vagyunk a szemükben.

Kell, hogy legyen érvkészletünk, hogy válaszolni tudjunk a támadásaikra. Ha sokan vagyunk, akkor nem lehet minket elhallgattatni, ennyi embert nem lehet lesöpörni az asztalról – zárta a beszélgetést Schittl Eszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.