Credo: Nagyon fogékonyak a fiatalok az életvédelemre

Forrás: Hír TV2020. 03. 05. 18:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tölcsér Borbála momentumos politikus szerint a tizenkettedikesek biológia-tankönyve „agymosás”, mert a könyvben az szerepel, hogy „hibás a nőknek az a felfogása, mely szerint a terhességmegszakítással a saját testükről döntenek. Abortuszpropaganda kontra életvédelem.

A Credo második részében a keresztényüldözésről volt szó. Az Open Doors világszerte több mint 60 országban támogatja az üldözött keresztényeket. A szervezet 1992 óta minden évben jelentést készít a globális keresztényüldözésről, összeállítja az 50 legveszélyesebb ország listáját. Jelenleg ezek közül 14 Afrikában található.

„Nagyon sok pejoratív jelzővel illetik az életvédőket, mégis mik a tapasztalatotok? Terjed-e az életvédelem? Fogékonyak-e a fiatalok az élet védelmére?”

- kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Én azt látom, hogy nagyon fogékonyak, és az a kommunikációs hangzavar, ami az abortusz mellett, az abortusz pártján van, szerintem sokkal erőteljesebb, sötétebb és durvább, mint ami a valóéletben az emberek között történik.(…) Elmegyünk oda, ahova hívnak bennünket, illetve megpróbáljuk a tanárokat, közösségvezetőket arra kiképezni, hogy képesek legyenek arra, hogy egészséges módon beszéljenek a magzati élet fejlődéséről, a fogantatás szépségéről, ennek a titkáról, a női test méltóságáról, arról a fantasztikus megbízatásról, amit egy nő kap, azzal, hogy ő gyermeket hozhat a világra (…) .”

- felelte Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió vezető szerkesztője.

„Ugye államtitkár úr egy évvel ezelőtt járt Kenyában egy misszió keretén belül, ahol gyakorlatilag meglátogatták azokat a közösségeket és azt a terepet, amelyet lehet, hogy a jövőben a magyar kormány támogatni fog. Mi volt a tapasztalata vagy a benyomása az egyházak szerepéről?”

- tette fel a kérdést a műsorvezető.

A Credo második részében a keresztényüldözésről beszélgetett vendégeivel Földi-Kovács Andrea.

„A missziómnak az elsődleges szempontja az, hogy közvetlennek, emberi kapcsolatokra épülőnek kell lennie, ezért volt fontos, hogy ellátogattunk Hölvényi György európai parlamenti képviselővel, Böjte Csaba és Sajgó Szabolcs szerzetes atyákkal (…) Kenyába. Ott találkoztunk az emberekkel, a közösségekkel, az egyházakkal. Felmérjük a helyzetet és feltegyünk egy nagyon egyszerű, de fontos kérdést, hogy hogyan tudunk segíteni?”

- mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség felelős államtitkára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.