Csak a társadalom támogatásával lehet eredményt elérni a fogyatékosságügyben

Csak a társadalom támogatásával lehet eredményt elérni a fogyatékosságügyben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek, a szegedi GEMMA Központ karácsonyi ünnepsége után.

Forrás: MTI2019. 12. 20. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Attila hozzátette, a szociálpolitika és a gyermekvédelem legfontosabb üzenete is az, hogy valós segítséget csak közösen lehet adni. A szakemberek, intézmények ugyan képesek jobbá tenni egy-egy nehéz élethelyzetet, de a társadalom támogatása nélkül halálra van ítélve a munkájuk – tette hozzá.

Közölte, hogy Magyarországon a szociális ellátóhelyek kétharmadát civil, egyházi vagy önkormányzati fenntartók üzemeltetik. Ez nem véletlen, hiszen az állam nem tudja megadni a közösségi kötődést, anélkül pedig a szociális biztonság sem biztosítható – hangsúlyozta.

Fülöp Attila felidézte, hogy a civil fenntartású, jellemzően súlyos fogyatékossággal élő gyermekeknek és fiataloknak fejlesztő oktatást és nappali ellátást nyújtó GEMMA Központ is az érintett szülők akaratából, erejéből és támogatásával jött létre.

Az államtitkár a fogyatékos emberek világnapját említve úgy fogalmazott: „minden ünnepnap pont annyit ér, amennyit a másnapi gyakorlatba vagy a harmadnapi életbe át tudunk menteni”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.