Csaknem 160 millióval támogatta a magyar kormány a pápalátogatást

Több százezer embert várnak szombaton Csíksomlyóra, ahol Ferenc pápa tart szentmisét. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Lőrinczi Zoltán, az EMMI helyettes államtitkárával beszélgetett Földi-Kovács Andrea.

Forrás: Hír TV2019. 05. 31. 16:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása kiváló alkalom lesz arra, hogy a létünket, mivoltunkat, hagyományunkat, ezeréves jelenlétünket is meg tudjuk mutatni, mind a pápának, mind a világnak és bárkinek, aki erre kíváncsi, akár itt, akár a Kárpát-medencében – reagált Lőrinczi Zoltán Földi-Kovács Andrea kérdésére.

A politikus kifejtette az egész Kárpát-medence összes magyarja várja az egyházfőt, hogy végre Erdélybe érkezzen. Csalódás volt 20 évvel ezelőtt II. János Pál pápa bukaresti látogatása, amikor csak az ottani hívőket illetve a romániai államfőt, a pátriárkát kereste fel.

A programot a román állam szervezi, ehhez csatlakozik a Magyarország által támogatott több mint 150 esemény, amely kiegészíti a pápalátogatását illetve kiterjed a csíksomlyói búcsú napjára és a közte lévő egy hétre – árulta el.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.