Csaknem kétmilliárd forintért létesítenek bölcsődéket Tolna megyében

Forrás: MTI2020. 02. 26. 19:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen csaknem kétmilliárd forintos beruházással épülnek bölcsődék Tolna megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával közel 150 gyermek számára.

A beruházásokra nyolc település nyert százszázalékos támogatást a programból a kormányzati pályázati portál adatai szerint.

Tolnán a tervek szerint 457 millió forintos beruházással 2022 végére készül el az új kétcsoportos bölcsőde 24 férőhellyel – mondta Appelshoffer Ágnes (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek.

A 11 ezer fős városban jelenleg civil szervezetek működtetnek családi bölcsődéket, amelyek 21 kisgyerekről gondoskodnak. Tolnán nő a gyerekek száma, így valószínűleg a 24 új férőhely nem lesz elég – tette hozzá.

A közeli Faddon 132 millió forintért alakítanak ki egy meglévő épületből bölcsődét, ahol 28 gyereket helyezhetnek majd el – mondta Fülöp János (Fidesz-KDNP) polgármester.

Tamásiban 349 millió forintos ráfordítással 24 férőhellyel bővül a város bölcsődéje, Bogyiszlón 8, Madocsán és Tengelicen 7-7 férőhelyes intézmény készül.

Pakson 923 millió forintos támogatásból egy korábbi bölcsőde épületét alakítják át 72 férőhelyes intézménnyé, Nagymányokon az óvoda mellé épül új bölcsődei szárny.

A 2300 fős völgységi városban a 135 millió forintos beruházásra azért van szükség, mert az utóbbi években két-két százalékkal nő a lakosság száma, a bővülő ipar vonzza a fiatal munkaerőt – mondta Karl Béla független polgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.