Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra

Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni – tájékoztatta Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke szerdán az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 08. 05. 11:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a jelölés július 31-én zárult és óriási volt az érdeklődés iránta.

Négy kategóriában – egészségügy, oktatás, szociális terület és egyéb – lehetett jelölni azokat, akik a nehéz helyzetben saját teendőik mellett a környezetükben élőkre is odafigyeltek.

– A koronavírus-járvány az összefogást segítette Magyarországon, és megmutatta, hogy milyen sokan vannak olyanok, akik a kötelezőn túl is teljesítenek – fogalmazott Novák Katalin, arra is kitérve, hogy a Nők Magyarországért Klub olyan nőket szeretne elismerni, akik nincsenek reflektorfényben.

– Sokan észrevették a környezetükben azokat, akik sokat segítettek másoknak – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy ezt tükrözték a jelölések is.

Mind a négy kategóriában sok jelölés érkezett. Mások mellett önkénteseket, ápolónőket, gyűjtések szervezőit, rászorulóknak élelmiszer-ellátást biztosító, idősek gyógyszervásárlását segítő nőket jelöltek a díjra.

A fődíj minden kategóriában ötmillió forint, ezen felül számos cég és magánember állt a kezdeményezés mögé, további díjakat, köztük wellnesshétvégéket, strandbelépőket, kulturális programokra belépőket, valamint masszázsbérletet felajánlva – mondta Novák Katalin.

Hozzátette: a jelölés lezárása után egy szakértői bizottság előszűrést végez és a klub tagjai is javaslatot tesznek, de a nyerteseket közönségszavazással választják ki.

– A tervek szerint a közönségszavazást még augusztusban lebonyolítják, hogy a díjátadót szeptember közepén meg tudják tartani – jelezte az államtitkár.

A kezdeményezésről további részletek a Nőkmagyarországért.hu oldalon érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.