Csányi Sándor: Kompromisszum kell, hogy elkezdődhessen az oktatás

2020. 09. 10. 11:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A legjobb az lenne, ha valamiféle kompromisszum születne. Tudom, hogy erre nagyon kevés az esély, és nem közelednek az álláspontok, de mégiscsak az lenne jó, ha meg tudna a két fél állapodni és elkezdődhetne végre az oktatás” – üzente Facebook-bejegyzésében Csányi Sándor színész.

Csányi szerint az igaz, hogy a színművészetit egy szűk baráti kör vezeti évek óta, konkrétan Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás, Székely Gábor és Máté Gábor. De szerinte ennek legfőbb oka a szakértelmük és a szenvedélyük a hivatásuk és a tanítás iránt. A színész ugyanakkor a diákok tiltakozását intelligensnek és visszafogottnak nevezte.

Mint ismert, az SZFE hallgatóinak és a tanárainak egy része az egyetem autonómiájának csorbításaként értelmezi, hogy az intézmény fenntartója egy alapítvány lesz, amelynek kuratóriumát Vidnyánszky Attila vezeti. Az SZFE hallgatóinak egy része lezárta az egyetem épületét, de tárgyalni nem hajlandók Vidnyánszkyval. Az egyetem lemondott vezetői eközben bejelentették: elhalasztják a tanév elkezdését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.