Csepeli polgármester: Bangóné aláírásgyűjtése jogilag értelmezhetetlen

Lefújhatja a főváros a 2023-as vb-t a csepeli atlétikai stadion leállításával. Borbély Lénárd újraválasztott kormánypárti polgármestert az ellenzék új választás kiírásáról szóló kezdeményezéséről is kérdezték a Magyarország élőben című műsorban.

Forrás: Hír TV2019. 10. 25. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bangóné Borbély Ildikó szerint annyira egyértelmű, hogy elcsalta a Fidesz a választásokat, hogy újraszámlálással sem elégedne meg, ugye ő akart új választásokat is kiírni. Megnyugodott a képviselő asszony? Beszéltek egymással? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

Én nem beszéltem személyesen vele, de még a korábbi napokban is azt érzékeltük Csepelen, hogy aláírást gyűjt az utcán az új választás kiírásáért. Ez nyilván jogilag is egyébként értelmezhetetlen, de szerintem a legtöbbet az mond el erről az egész ügyről, hogy a Fővárosi Választási Bizottságban Magyar György is – ha jók az információim – úgy fogalmazott, hogy amit az MSZP beadott kifogásként, az inkább egy sérelemgyűjtemény, mint egy jogilag alátámasztott beadvány– magyarázta Borbély Lénárd Csepel polgármestere.

Mindenféle érveket felhoztak, hogy a szeretetotthonban szabálytalanul szavaztak, sok volt az érvénytelen szavazat. Erre mi a magyarázat?– tette fel az újabb kérdést a műsorvezető.

Az érveik között szerepelt például, hogy a Fidesz pártdelegáltjai hétfőn tettek esküt, az MSZP pártdelegáltjai pedig kedden tettek esküt. Egyébként ez egy hosszú évtizedek óta kialakult szokás. Egyrészt a helyhiány, másrészt egy szervezési történet, amit a helyi választási iroda munkatársai intéznek, tehát én azt gondolom, hogy emiatt semmiféle hátrányt nem szenvedhetett semelyik párt, ez az egyik (…) – válaszolt a kérdésre Borbély Lénárd.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.