Cser-Palkovics: A fővárosi közgyűlés döntésének fájdalmas az üzenete a nemzet felé

Székesfehérvár kormánypárti polgármestere bejelentette: az augusztus 20-i állami ünnepségek Székesfehérvárra és Esztergomba költözését javasolja.

Forrás: HÍR TV2019. 11. 07. 13:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rémisztő üzenetnek tartja az új fővárosi közgyűlés Szent István szoborról szóló döntését Cser-Palkovics András Székesfehérvár kormánypárti polgármestere. A városvezető erről a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt. A politikus bejelentette: ezért az augusztus 20-i állami ünnepségek Székesfehérvárra és Esztergomba költözését javasolja.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár kormánypárti polgármestere beszélt a Magyarország élőben című műsorban az ottani politikai életről. Visszaemlékezett a korábbi ciklusokra és azok működésére.

A kormánypárt politikusai ugyanis a jelenlegi testületben többségben vannak, bőven kétharmados arány felett. Ennek ellenére, a régi hagyományok és a demokrácia jegyében, engedik érvényesülni a helyi ellenzéki politikusokat. Tekintettel arra, hogy bár jóval egyharmados arány alatt, de rájuk is érkeztek szavazatok. A Fidesz-KDNP-nek köszönhetően ők is szerepet vállalhatnak a politikai döntések meghozatalában és a döntéshozó folyamatok ellenőrzésében.

A vezetőségi struktúra meghatározásáról is szó esett, a polgármester ugyanis tisztában van vele, hogy mik a döntéshozatali lehetőségei, ugyanakkor azok felelősségei.

Szent István és az Államalapítás ünnepe kapcsán a főváros, Esztergom és Székesfehérvár is említésre került. Székesfehérváron ugyanis ezzel kapcsolatban is születtek történelmi alapokra helyezett gondolatok.

„Szent István, az államalapító, a nemzet fővárosából kiindulva, nem lehet vita tárgya és nem lehet ideológiai küzdelmek tárgya. Korábban született egy döntés. Lehet, hogy ezzel a döntéssel kapcsolatban felmerülnek problémák. Az is lehet, hogy kell olyan dolgokat döntésként még hozzátenni, ami fontos. Én azt is elfogadom, hogy lehet, hogy ez a kerületnek is fontos, de nem az alakuló közgyűlésen, mert az alakuló közgyűlésen ez mégis csak annak az üzenete, hogy a nemzet fővárosa ideológiai küzdelembe keveredik az államalapító királlyal. Szerintem ez nem helyes.” – jegyezte meg Cser-Palkovics András.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Hír TV weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.