Csoda történt a sarki közértben

Az összefogás ereje.

2020. 04. 26. 8:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félixet nagy öröm érte. Az történt, hogy hosszú idő után lemerészkedett a közeli boltba feltölteni a kiürülőfélben lévő éléskamráját. Maszkot tett fel, gumikesztyűt húzott, betartva minden előírást.

Amikor odaért a kedvenc sarki közértjéhez, meglepetten látta, hogy két kissé kapatos úriember az utcán állva hőbörög, amiért nem engedik be őket vásárolni, mert a kisboltban, mérete miatt, egyszerre csak két ember tartózkodhat. A férfiak sem kesztyűt, sem védőmaszkot nem viseltek, és próbálták fennhangon agitálni, hergelni a példás rendben kint várakozókat. A hírlapírót mélységesen felháborította az eset, és már ott tartott, hogy rászól a renitenskedőkre, amikor olyasvalami történt, amire nem számított.

A bolt előtti sorban várakozó 5-6 vásárló egy emberként ugrott neki a hőzöngőknek:

– Nem szégyellik magukat, az egész ország, a kormánytól az ápolókig, küzd a fránya vírus ellen, a bolti eladók például az egészségüket kockáztatva kiszolgálják még az ilyen pimasz vevőket is, mint maguk. És még önöknek áll feljebb?! Ezt a kórt csak összefogással lehet legyőzni, nem pedig üvöltözéssel és engedetlenkedéssel – mondta megemelve a hangját egy fiatal nő, learatva a többi várakozó egyetértő helyeslését.

Felhévizyt boldogsággal töltötte el, hogy ez a járvány igenis összehozta a jóérzésű magyar embereket. Úgy látszik a bajban ismerszik meg, ki milyen ember is valójában, gondolta és szó nélkül beállt a sor végére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.