Csörte: A kulisszák mögött elképesztő helyezkedés folyik

Közösségi közlekedés, egészségügyi fejlesztések és környezetvédelem. A témák szinte ugyanazok, az ígéreteket tekintve viszont egymásra licitálnak a jelöltek az ellenzéki előválasztáson. A verseny csütörtökön indul és nagy kérdés, hogy a választók mit néznek majd. A rátermettséget, az ismertséget, esetleg a népszerűséget. Közben pedig úgy tűnik egyre inkább esik szét a kormányellenes politikai tömb. Mindeközben újabb uniós csúcs előtt állnak az országvezetők. A kérdés, hogy kik foglalhatják el a fontosabb pozíciókat a közösségen belül és hogyan tudja érvényesíteni a magyar érdekeket már ebben is a Fidesz. A Hír TV Csörte című műsorában Szakonyi Péter, Horn Gábor, Tóth Erik és Gajdics Ottó voltak M. Dobos Marianne vendégei.

Forrás: Hír TV2019. 06. 20. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a múlthéten beszélt arról, hogy szerinte kik lehetnek valós jelöltek. Azt mondta, európai vezető pozícióban sohasem szabad olyan embert támogatni, aki korában valamely tagállam megtámadásában részt vett, hiszen ennek a személynek az lesz a feladata, hogy összefogja az Uniót és megtestesítse Európa egységét.

Szakonyi Péter, a napi.hu főmunkatársa szerint, ha netán az kerülne szóba, hogy Orbán Viktor bármilyen posztot kapna, vagy kaphatna az Európai Unióban, akkor a saját értékítélete szerint erre alkalmatlan lenne.

A Nézőpont Intézet elemzője, Tóth Erik elmondta, ennél fontosabb, hogy jelenleg nem úgy áll a rendszer, hogy a mostani csúcsjelöltek közül kerülne ki az, aki majd vezetheti az Európai Bizottságot. Hozzátette, úgy látja a legfontosabb pozíciók tekintetében Európa rendkívül megosztott és ez nem csak nyugat-európai értelemben van jelen a politikában, hanem korábban erősnek vélt szövetségeseket is megosztott.

– Kinek sajnos, kinek szerencsére – nekem szerencsére –, nem Orbán Viktoron múlik ez a kérdés. Orbánnak és a Fidesznek nagyon kicsi beleszólása lesz abba, hogy hogyan alakulnak ezek a dolgok. Én értem ezt az álláspontot, valószínű egyébként többek között Verhofstadt-ra gondolt, abból, amit mond„- fejezte ki véleményét Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke.

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője kiemelte, Orbán Viktor a brüsszeli bürokráciát támadja, miközben, ha Magyarország kormányát valaki ex katedra a távolból működésképtelennek ítéli és emiatt mindenféle nemtelen, akár az európai jogot is meghaladó szankciókkal fenyegeti, az szerinte nem csak Orbán Viktor, nem csak a kormány, hanem Magyarország elleni támadás is.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.