Csörte: Nemcsak kirúgás van egy csapatból, hanem átigazolás is

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Elkészült a bölcsek tanácsának jelentése, bár még nem tudunk sok konkrétumot annak tartalmáról. Egy biztos, egyre többen mondják azt, a Fidesz és a Néppárt kapcsolata nem hozható rendbe, borítékolható a válás. Egyesek szerint ennek mikéntje a kérdés már csak. A Hír TV Csörte című műsorában a pást baloldalán Závecz Tibor és Szakonyi Péter, a jobboldalán pedig Mráz Ágoston Sámuel és Gajdics Ottó foglalt helyet.

Forrás: HÍR TV2020. 01. 09. 15:51
null
Forrás: Hír TV/Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gajdics Ottó, a KARC FM főszerkesztője kijelentette, egyetért Bayer Zsolttal, aki korábban azt írta, abba kellene hagyni ezt az egész vircsaftot, a Fidesznek ki kellene lépnie az Európai Néppártból és keressen egy olyan politikai családot, ahol tisztességgel fogadják, megbecsülik. Szerinte nagyon egyszerű a képlet, ha nem akarják, hogy ott legyen a Fidesz, akkor nem is lesz ott.

Addig, ameddig a 7-es cikkely szerint eljárás el nem indult, érdekes módon senkit nem érdekelt, sőt sokan azt sem tudták ebben az országban, hogy a Fidesz a néppárt tagja, most pedig mindenki ezzel foglalkozik – tette hozzá.

Nem az a kérdés, hogy a Fidesz marad-e vagy sem a néppártban Gajdics Ottó szerint, hanem az, hogy az Európai Unió abbahagyja-e a különböző országok vegzálását és a közös nagy problémák megoldása irányába mozdul-e el.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője úgy véli, a Fidesz számára nincs alternatívája az Európai Néppártnak, ahol jól tudná képviselni Magyarországot, szerinte nagyon „faramuci” logika az, hogy a Fidesz azt közölte, majd maga eldönti, hogy a Néppárt tagja marad-e. Labdarúgó hasonlattal élve úgy fogalmazott, a grundon is voltak szabályok, s ha valaki ezt nem tartotta be, akkor a csapat többi tagja azt mondta, „ezt ne csináld”.

A kijelentésre reagálva Gajdics Ottó kijelentette, a grundon összeverődött csapat biztos, hogy sokkal tisztességesebb, mint az a néppárt és az az Európai Unió, ami most ezt csinálja a Fidesszel és Magyarországgal.

Azok a szabályok mindenkire vonatkozóak és valaki nem vindikálhatja magának a jogot, hogy én vagyok a szabály képviselője, te meg kis hülye vagy és állandóan megszeged, márpedig most Magyarországgal szemben ezt – mutatott rá.

Folytatva a grundos hasonlatot Mráz Ágoston Sámuel arról beszélt, ha valakiben felismerik az új csodacsatárt, akkor érte általában sorba állnak a csapatok és nem a csodacsatárnak kell könyörögnie, hogy valahova oda tartozzon.

A kérdés valóban az, hogy miként lehet Európában a magyar érdekeket képviselni. Ha egy olyan közösséghez tartozik a Fidesz, ahol tisztességtelenül bánnak vele, akkor abban a közösségben nem érdemes maradni – emelte ki a Nézőpont Csoport ügyvezetője.

Visszakanyarodva a focis hasonlathoz Gajdics Ottó kijelentette, nem csak kirúgás van egy csapatból, hanem átigazolás is. Ugyanakkor Závecz Tibor szerint átigazolás esetén a játékosokkal össze kell szokni.

A teljes adás visszanézhető a Hír TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.