Csörte: Szedett-vedett bagázzsal áll szemben a kormányoldal

A Hír TV Csörte című műsorának fókuszában Orbán Viktor évértékelője állt. M. Dobos Marianne vendégei G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke, Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője, Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője és Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke voltak.

Forrás: Hír TV2020. 02. 20. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök szerint az elmúlt 10 év volt a legjobb évtized az elmúlt 100 évben. A kormányfő klímavédelmi akciótervet hirdetett, és további – a családokat segítő célokról beszélt. De szót ejtett az ellenzékről is, akik bár összefogtak, a folyamatosan napvilágra került hanganyagokból úgy tűnik, mindez csupán látszat – vezette fel a műsort M. Dobos Marianne műsorvezető.

Az évértékelőn elhangzottak közül M. Dobos Marianne elsőként Orbán Viktornak azt a mondatát emelte ki, amelyben a miniszterelnök a liberálisokról azt mondta, hogy valójában nem mások, mint „diplomás kommunisták”.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke erre annyit reagált, hogy ő magát nem tartja kommunistának, bár diplomája az van. Majd hozzátette, hogy tíz éven át volt együtt Orbán Viktorral „diplomás kommunista”. Furának nevezte, hogy valaki így bánik el a személyes múltjával.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője a vasárnapi évértékelő beszédet egy pragmatikus kampánybeszédnek nevezte. Véleménye szerint ez a szófordulatot a legbelsőbb kör kielégítésére szánta. Az alapító-ügyvezető megdicsérte viszont a miniszterelnököt azért, hogy a sajátjai közé bevitte a zöld témát.

Gajdics Ottó az elhangzottakkal kapcsolatban megjegyezte, hogy

idehaza mást jelent a liberális, mint szerte a világban.

Onnantól kezdve kapott a honi liberalizmus a főszerkesztő szerint egyedi színezetet, hogy Horn Gábor pártja, az SZDSZ csatlakozott mindenféle kényszer nélkül a pufajkás által vezetett kommunista párt utódpártjához, és koalícióra lépett vele, mint liberális, antikommunista párt.

G. Fodor Gábor a baloldali sajtó évértékelőre adott reakcióit egyszerűen kínlódásnak minősítette, pedig szerinte tömény, 58 perces cselekvésbeszéd hangzott el vasárnap. Kicsit később arról is beszélt, hogy Orbán Viktor egy szakadékból vette át tíz évvel ezelőtt Magyarországot, és ebből a szakadékból érte el azokat az eredményeket, amelyeket nemzetközi szinten is elismernek.

Orbán Viktor miniszterelnök most is beszélt röviden politikai ellenfeleiről. Felhívta arra a figyelmet, hogy látszik, hogy az ellenzék már most készülődik…

„Már próbálgatják a közös szerelést is. Az eredmény még felemás, egészen avantgárd kombinációkat láthatunk: alul kis nyilas gatya, fölül vörös mellény, rajta szivárványszínű kitűző”

Horn Gábor Orbán Viktor ezen megnyilvánulását homofóbnak titulálta. A Republikon Alapítvány elnöke szerint szivárványszínű kitűzőt emlegetni súlyos homofóbia.

G. Fodor Gábor több észrevételt tett Horn megjegyzésével kapcsolatban. A Századvég elnöke hangsúlyozta, hogy az, hogy a miniszterelnök használ egy képet arra, hogy egy szedett-vedett bagázzsal áll szemben a kormányoldal – amely egymással teljesen összeegyeztethetetlen identitásokból áll össze –, az nem homofóbia. Majd hozzátette, hogy szerinte a vicc és az irónia a tiszteletnek az a formája, amely még alkalmazható a politikai ellenféllel szemben.

A teljes adást IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.