Csörte: Vezetőcserék a fővárosban

Még mindig kérdés, mi lesz a budapesti fejlesztésekkel, mivel mások az elképzelései a kormánynak és a fővárosnak. Közben a budapesti cégek vezetőinek egy részét már lecserélte Karácsony Gergely.

Forrás: HÍR TV2019. 12. 19. 15:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csörtében ezúttal Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője, Szakonyi Péter, a napi.hu főmunkatársa, Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője és G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke ütköztette véleményét M. Dobos Marianne műsorvezetésével.

Még mindig kérdés, mi lesz a budapesti fejlesztésekkel, tovább vitáznak a felek a feltételeikről. Mások az elképzelései a kormánynak és a fővárosnak, a Liget projekt kapcsán például eddig nem tudtak megegyezni. Közben a budapesti cégek vezetőinek egy részét már lecserélte Karácsony Gergely.

Az ügyről Gajdics Ottó a műsorban azt fejtegette, az nem eredmény, hogy a már megtervezett beruházások megvalósulnak:

„Rettenetesen boldog vagyok, hogy egy olyan beruházás, ami amúgy is megvalósult volna, hosszas egyezkedés, kavarás, vakarózás után tényleg megvalósul. Azért meg nem vagyok annyira boldog, amikor például a Liget projekt nem tud megvalósulni. (…) Nagy kegyesen megengedik a kormánynak, hogy na jó, akkor csinálj meg valamit abból, amit akartál.”

Závecz Tibor az elhangzottakhoz a következőket fűzte hozzá:

„Szeretném felhívni az Ottó figyelmét arra, hogy október 13-án a fővárost az ellenzék vitte haza, 18-13 arányban az övé a többség a közgyűlésben. Ebben a konstellációban szerintem ez az igazi demokratikus és helyes magatartás, hogy párbeszédet folytatunk. Azt látom az elmúlt időszakban, hogy Gulyás Gergely és Karácsony Gergely egymással értelmes kompromisszumokat köt.”

G. Fodor Gábor a fővárosi vezetőcserékről beszélt, szerinte Karácsony Gergelynek az a fontos, hogy pénzt adjon a régi idők embereinek:

„A kinevezettek. Szerintem ez az első preferencia a városvezetés esetében, hogy a régi idők embereit Vágó Istvántól Ungár Kláráig, és még sorolhatnám, betegye pozícióba és adjon nekik pénzt. Ez a lényeg. Az összes többi, amire ti azt mondjátok, hogy párbeszéd, meg eredmények… Ez úgy tűnik, mintha Karácsony Gergely eredményes és határozott politikát folytatnak a kormánnyal szemben, de szerintem ez nem így van.”

A teljes műsor IDE kattintva tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.