Csúnyán leszerepelt az MSZP–Párbeszéd

Jávor Benedek, az MSZP–Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje súlyos vereségként értékelte, hogy a két közös listán indult párt egy mandátumot szerezhet az EP-ben.

2019. 05. 27. 6:41
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a választások estéjén összeült az MSZP elnöksége a párt gyenge szereplése miatt. Az ülésen a budapesti és a megyei elnökök a pártelnök távozását követelték, valamint azt, hogy a választmány dönthessen az elnyert egyetlen mandátum sorsáról – értesült lapunk. Az MSZP, amely öt éve még két képviselőt delegálhatott az EP-be, most a Párbeszéddel közösen is a legjobb esetben is mindössze egy képviselőt küldhet Brüsszelbe. Úgy tudjuk, hogy sem Tóth Bertalant, sem Ujhelyi Istvánt nem kívánja a választmány az EP-be küldeni, jelenleg Szanyi Tibor (képünkön) esélyes a mandátum elnyerésére.

Jávor Benedek, az MSZP–Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje súlyos vereségként értékelte, hogy a két közös listán indult párt egy mandátumot szerezhet az EP-ben. A politikus úgy értékelt, az ellenzék nem tudta teljesíteni azt a célkitűzést, hogy gátat szabjon a Fidesz előretörésének. Hozzátette: a közös vereségből az MSZP–Párbeszéd része sokkal nagyobb, mint a többi párté. Utólag könnyű okosnak lenni, amikor megállapodást kötöttünk a szocialistákkal, akkor reális esély volt három mandátum megszerzésére – reagált arra a felvetésre, hogy szükség volt-e megállapodást kötniük az MSZP-vel. Azt mondta, sajnálja, hogy nem lesz magyar képviselő a zöldfrakcióban.

A Párbeszéd EP-képviselője hozzátette: örül a magas részvételnek, hiszen a választók így magas legitimációval küldenek képviselőket az Európai Parlamentbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.