Csütörtökön a közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre számíthatunk

A hőmérséklet csütörtök hajnalban általában -4 és +4 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 8 fok között várható – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: MTI2019. 12. 25. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence időjárását ma este még egy hidegcsepp, majd csütörtökön már egyre inkább a nyugatról benyúló anticiklon határozza meg, amely már szárazabb levegőt szállít térségünk fölé.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Reggelig gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakulhat ki zápor. Csütörtökön a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre számíthatunk. A Dél-Alföldön reggel, délelőtt még eshet, de napközben már csak néhol alakulhat ki gyenge zápor, esetleg a magasabb hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet élénk, estétől már egyre nagyobb területen erős, helyenként viharos lökések kísérik, majd csütörtökön délután már fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +4 fok között alakul, de elsősorban az Északi-középhegység tágabb térségében és a délnyugati határvidéken -3, -4 fok is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 8 fok között várható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.