Csütörtökön angolból érettségiznek a diákok

Csütörtök reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 06. 7:17
null
Budapest, 2021. május 3. Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fõvárosi Szent István Gimnáziumban 2021. május 3-án. Ezen a napon - a járványügyi szabályok betartásával - országszerte megkezdõdtek az írásbeli érettségi vizsgák. Az elsõ érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten mintegy kétezren adnak számot tudásukról. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtök reggel kezdődő idegen nyelvi érettségi vizsgák az első három napon alkalmazott szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlanak. Az érettségire középszinten több mint 48 ezren, emelt szinten pedig több mint húszezren jelentkeztek. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első, olvasott szöveg megértését vizsgáló feladatlap kitöltésére hatvan, a második nyelvhelyességet mérő feladatsorra harminc perc áll rendelkezésre. Tizenöt perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik harminc percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben felsorolt típusú feladatlapok szerepelnek, ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban hetven, ötven, harminc és kilencven perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia. A többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható.

Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.