Czeglédy több tízmilliós megbízást kapott Niedermüllertől

Megdöbbentőnek tartja az erzsébetvárosi Fidesz, hogy Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere a veszélyhelyzet alatt is inkább Czeglédy Csaba támogatásával foglalkozik a kerület lakosainak segítése helyett – derül ki a párt VII. kerületi szervezetének közleményéből.

2020. 04. 14. 10:31
NIEDERMLLER Pter
Budapest, 2020. március 1. Niedermüller Péter, a párt alelnöke beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester elsődleges feladata veszélyhelyzetben is a pártkatona Czeglédy Csaba támogatása több tízmilliós összeggel. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Erzsébetvárosi Szervezete megdöbbentőnek tartja, hogy egészségügyi járvány, veszélyhelyzet idején az erzsébetvárosi lakosok támogatása helyett a polgármester legfontosabb és elsődleges dolga az legyen, hogy 29 millió forint + ÁFA díjazással kitömi a Demokratikus Koalíció ügyvédjét, Czeglédy Csabát, aki jelenleg is bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúsítottja egy többmilliárdos ügyben.

A mostani megbízás kísértetiesen hasonló gyorsasággal köttetett, mint az első kettő kerületi szerződése. Az első két szerződés 2019. november 5-én, néhány nappal a polgármesteri megbízólevél átvétele után már meg is született, a mostani, nagy összegű szerződés pedig 2020. március 18-án, az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését követően, polgármester saját döntési jogkörében (amikor a polgármester a sajátos helyzetből fakadóan a képviselőtestülettől és a bizottságtól függetlenül egy személyben hozhat döntést).

Felmerül a kérdés, hogy miért élveznek elsőbbséget Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvédjének szerződései más kerületi döntésekkel szemben és van-e összefüggés aközött, hogy a kormány a veszélyhelyzetre való tekintettel a pártok támogatását 50 százalékkal csökkentette? Jut-e Gyurcsány ügyvédjének a pénzéből a Demokratikus Koalíciónak? Nem gondolja-e úgy Nidermüller Péter, hogy a kormányhoz hasonlóan először rendbe kellene tennie a kerület költségvetését annak érdekében, hogy megfeleljen a járvány elleni védekezés kiadásainak és hogy támogatni tudja a nehéz helyzetben lévő kerületi lakosokat, ahelyett, hogy pártemberek és pártmegbízottak részére adnak több tízmilliós megbízásokat.

Felmerül a kérdés továbbá, hogy miért hallgat az ügyről az alpolgármestert is adó Momentum, miért vállalnak ebben is közösséget az országot egyszer már tönkretevő Gyurcsány pártjával.

Felszólítjuk a polgármestert, hogy minden forintot az erzsébetvárosi polgárok és a kerületi védekezés céljaira használjon fel, és vonja vissza Gyurcsány ügyvédjének a megbízását!” – írta közleményében Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Erzsébetvárosi Szervezetének elnöksége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.