Czeglédy DK-s kerülettől kaphat tízmilliókat

Niedermüller Péter DK-s polgármester elsődleges feladata veszélyhelyzetben is Czeglédy Csaba támogatása.

Nagy Orsolya, Kárpáti András
2020. 04. 14. 19:41
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester elsődleges feladata veszélyhelyzetben is a pártkatona Czeglédy Csaba támogatása több tízmilliós összeggel – jelentette ki lapunknak Bajkai István a Fidesz erzsébetvárosi szervezetének elnöksége nevében. A kormánypárti országgyűlési képviselő arra reagált, hogy a milliárdos költségvetési csalással vádolt DK-közeli ügyvéd újabb zsíros megbízást kapott az erzsébetvárosi önkormányzattól: 29 millió forint plusz áfa közpénz vándorolhat Czeglédy ügyvédi irodájának a kasszájába az év végéig.

– Nem ez volt az első szerződése Czeglédynek, úgy tűnik Niedermüller pártutasításokat követ. A mostani, nagy összegű kontraktus pedig március 18-án, az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését követően, a polgármester saját döntési jogkörében kelt – emlékeztetett a honatya, aki figyelemre méltó körülménynek nevezte: Czeglédy akkor kapott 29 milliós szerződést a DK-s vezetésű kerülettől, amikor a veszélyhelyzetre való tekintettel a kormány ötven százalékkal csökkentette a pártok támogatását.

A baloldal szombathelyi kampányszervezője a május elsejei pártrendezvényen
Fotó: Havran Zoltán

Niedermüller Péter lapunknak elmondta: a keretszerződésben rögzített 29 millió forint az a felső összeghatár, amit Czeglédy jogi szolgáltatásaiért kifizethetnek, ám a tapasztalataik szerint havi bruttó egymillió forintba kerül nekik az ügyvéd munkája, amely egyebek mellett jogi tanácsadásból és közérdekű adatigénylésekből áll, s az önkormányzat által tett feljelentéseket is az iroda készíti elő. Az Erzsébetvárossal határos, és hasonló adottságokkal rendelkező Terézváros önkormányzata a Czeglédy keretszerződésében szereplő összegnek csak a töredékét fordítja ügyvédekre.

A Soproni Tamás (Momentum) vezette hivatal sajtóosztályától megtudtuk, legfeljebb havi nettó hétszázezer forintot határoztak meg erre a célra, ám az összeg kifizetésének 25 óra elvégzett ügyvédi munka a feltétele. Minden hónapban teljesítménykimutatást is készítenek, s márciusban ennek alapján a 150 ezer forintot sem érte el a kifizetés, ami februárban háromszázezer forint körül volt. Ismeretes, a VII. kerület mellett Újbuda szintén DK-s vezetésű önkormányzata is Czeglédy ügyvédi irodájával kötött szerződést. László Imre polgármester tíz évre titkosította a megbízási szerződéseket, az összegeken kívül más információ nem derülhet ki, az sem, hogy vajon Czeglédy milyen munkát végez el a kerületeknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.