David Cornstein: Mindkét ország nyer a magyar-amerikai védelmi együttműködési megállapodással

A döntéssel, amellyel az Országgyűlés jóváhagyta az Egyesült Államok és Magyarország közötti védelmi együttműködési megállapodást, mindkét ország nyer – közölte David Cornstein budapesti amerikai nagykövet kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 07. 02. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írta, ez a megállapodás „még jobban elmélyíti majd a már most is erőteljes biztonsági együttműködésünket és segít felkészülnünk a szövetségesekként előttünk álló 21. századi közös kihívásokra”.

A diplomata hangsúlyozta: „szövetségünk még erősebb lesz” az elkövetkező hónapok és évek során, ahogy Magyarország egyre közelebb kerül a védelmi kiadások tekintetében a NATO felé tett kötelezettségvállalásai teljesítéséhez, és „előmozdítja haderejének modernizálását NATO-kompatibilis felszerelések vásárlásával, beleértve az Egyesült Államokból származó korszerű technológiát”.

A parlament kedden döntött arról, hogy engedélyt ad az Amerikai Egyesült Államok fegyveres erői magyarországi állomásozására. Az engedély megadása a magyar és az amerikai kormány között létrejött, két hete ratifikált védelmi megállapodás életbelépésének egyik feltétele volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.