Deák Dániel: Megindult a helyezkedés az ellenzéki térfélen

Deák Dániel szerint a DK és az MSZP között dominanciaharc folyik majd. Egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy a 2022-es országgyűlési választásra ő legyen az ellenzék vezető arca.

Forrás: MTI2019. 10. 19. 20:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megindult a helyezkedés az ellenzéki térfélen, néhány nappal az önkormányzati választás után mindenki magának tulajdonítja a sikert – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Deák Dániel szerint a DK és az MSZP között dominanciaharc folyik majd. Egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének az a célja, hogy a 2022-es országgyűlési választásra ő legyen az ellenzék vezető arca – közölte.

Hozzátette, az MSZP-nek nagyon kevés olyan politikusa volt, aki karakteres álláspontot tudott képviselni a nyilvánosság előtt.

Hasonló problémával küzd a Jobbik és az LMP is, ott is kevés a karakteres politikus – mondta az elemző. Rámutatott ugyanakkor arra, hogy a DK-ban Gyurcsány Ferenc mellett megjelent több olyan szereplő, aki „keményeket tud mondani”, ezek között említette Dobrev Klárát és Vadai Ágnest.

Jelezte azt is, hogy az MSZP az önkormányzati választásokon elért eredményén felbuzdulva igyekszik visszaszerezni a vezető szerepet a DK-tól.

„Feltűnési verseny” kezdődik az ellenzéki pártok között, mindegyiknek az lesz a célja, hogy a leghangosabb, leglátványosabb legyen – összegezte Deák Dániel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.