Deák Dániel: Orbán pályája Rooseveltéhez, Kohléhoz, Thatcheréhez hasonlatos

Az elmúlt évszázad nagy hatású amerikai, brit, német és francia politikusaiéhoz hasonlította Orbán Viktor munkásságát a XX. Századi Intézet vezető elemzője.

Facebook
2020. 11. 30. 12:47
ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. október 17. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a XXII. kerületi, Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületének átadása alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten 2020. október 17-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Immár negyedik ciklusa felén is túl jár, háromszor nyert kétharmados parlamenti felhatalmazást” – osztotta meg közösségi oldalán Deák Dániel politológus, a XX. Századi Intézet vezető elemzője az információkat annak apropóján, hogy Orbán Viktor a mai naptól a leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöknek számít. Kormányzati munkával töltött ideje immár 14 év és 144 nap, amivel Tisza Kálmánt előzte meg. Deák emlékeztetett: „Miniszterelnöki teljesítménye abból a szempontból is egyedülálló, hogy egymás után kétszer választották újra. Sőt, kormányfői éveit számolva összesen lassan másfél évtizede Orbán Viktor vezeti Magyarországot, ami egyben azt is jelenti, hogy a rendszerváltoztatás óta eltelt harminc évnek már-már a felét az ő kormányzása határozta meg.”

A politológus az elmúlt század legnagyobb formátumú politikusaihoz hasonlította Orbán pályáját, amelyről az intézet hosszabb elemzést adott közre.

„A magyar miniszterelnök ezzel a politikai teljesítménnyel olyan nagy történelmi nevekkel állítható párhuzamba, mint Franklin Delano Roosevelt, Helmut Kohl, Charles de Gaulle vagy Margaret Thatcher” – áll a posztban.

A miniszterelnöknek Varga Judit és Deutsch Tamás is gratulált.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.