Demeter Márta Brüsszelbe menekülne

Jurák Kata
2019. 02. 26. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demeter Márta amennyiben mandátumot szerez az Európai Parlamentben (EP), lemond országgyűlési képviselőségéről, ez azonban nem azt jelenti, hogy a személyét érintő konfliktusok elől távozna Brüsszelbe.

A nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott politikus az Index kérdésére válaszolva beszélt erről, amikor úgy fogalmazott: „Rengeteg tennivaló és fontos feladatok várnak a következő Európai Parlamentre, fontos változások előtt áll az európai politika”, összességében pedig ez nem azt jelenti, hogy bármitől is meghátrálna, sőt a hazai közéletből sem vonulna ki. Demeter szerint az EP-listán neki jutott második hely „természetes, hogy európai aktivitást kíván” tőle.

Keresztes László Lóránt, az LMP másik társelnöke újságírói kérdésre kifejtette, hogy szerintük miért teljesen reális, hogy a párt két mandátumot szerezzen a májusi európai választáson. A párt figyelmét valószínűleg elkerülte az a tény, hogy szakértők szerint még az is kérdéses, hogy az LMP bejut-e egyáltalán az Európai Parlamentbe.

Mint ismert, hárman is esélyesek voltak az LMP listavezetői helyének megszerzésére a májusi EP-választások előtt: az egykori MSZP-s Demeter Márta, valamint a német Zöldekkel barátkozó Kendernay János elől végül Vágó Gábor happolta el az LMP-lista vezetését. Demeterről egyébként néhány hete derült ki az, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, így erre tekintettel haladéktalanul megszüntették az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.