Deutsch Tamás: A baloldalt csak a hatalom érdekli

Főzőműsorban beszélt politikáról a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Magyar Nemzet
2021. 07. 02. 11:36
DEUTSCH Tams
Strasbourg, 2019. július 16. Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az nagyon szomorú, hogy olyan éveket tudunk magunk mögött, amely években Magyarország baloldali európai parlamenti képviselői azért mozgósítottak minél nagyobb energiákat, hogy Magyarország minél kevesebb pénzhez jusson” – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Juhász Hajnalka (KDNP) országgyűlési képviselő által vezetett A politika ízei című műsorban.

– A DK, az MSZP, a Momentum és a Jobbik európai parlamenti képviselői láthatóan azt tekintik hivatásuknak, hogy Brüsszel érdekeit képviseljék Magyarországon.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő szerint a magyar baloldal arra törekszik, hogy Magyarországnak minél kevesebb forrás jusson az uniós elosztásból
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Le akarják tolni a magyar polgárok torkán a brüsszeli elképzeléseket azzal a szándékkal, hogy majd Brüsszelből megmondják számunkra, hogy nekünk mi a jó – fejtette ki Deutsch Tamás, majd hozzátette: a Fidesz számára az a legfontosabb, hogy Brüsszelben is a magyar polgárok érdekeit jelenítsék meg.

A Fidesz kilépéséről az Európai Néppártól a képviselő elmondta: az Európai Néppárt az elmúlt évtizedben egyre jobban sodródott a centrumtól a szocialisták és liberálisok felé. – A magyar érdekek képviseletének feladását várták volna el tőlünk a jogállamisági ügyekben, ez volt a konfliktus alapvető oka – mondta.

Mint Deutsch Tamás rámutatott, az Európai Unió bünteti azokat a tagállamokat, amelyek másképp gondolkodnak, mint amit Brüsszelből előírnának.

– Olyan kérdésekben is elveszik a tagállamok hatáskörét és döntését, amelyhez az európai együttműködésnek nincsen köze. Ez történik most Brüsszelben – fogalmazott a képviselő.

A Covid-járvány újraindításával kapcsolatban Deutsch Tamás kiemelte, hogy a magyar baloldal az elmúlt években azért dolgozott az unióban, hogy Magyarországnak minél kevesebb pénz jusson a közös forrásokból. – Nem a magyar emberek érdeke fontos számukra, hanem az, hogy hatalomra kerüljenek. A minél rosszabb, annál jobb elvét képviselik – mutatott rá. A képviselő szerint az unióban a magyar baloldal azon dolgozott, hogy a 750 milliárd eurós pénzügyi alapból minél kevesebb pénz jusson Magyarországnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.