Deutsch Tamás: A néppárti tagpártok 80-85 százaléka támogatja és elismeri a Fideszt

A Brüsszelben indult Magyarország elleni politikai akciók 80 százaléka mögött a magyar ellenzéki politikusok állnak – mondta a Magyarország élőben című műsorunkban Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint a DK, az MSZP és a Momentum képviselői a politikai siker reményében szándékosan ártanak az országuknak. Deutsch Tamás úgy véli, hamarosan újabb támadások várhatók Magyarország ellen.

Forrás: Hír TV2020. 01. 07. 13:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor legutóbb Zágrábban volt az EPP-nek kongresszusa, beszélgettem külföldi képviselőkkel és ők azt mondták, hogy személy szerint nekik nagyon hiányoznak a fideszes képviselők: Szájer József szakértelme, Orbán Viktor meglátásai, tehát nekik rossz az, hogy nincs ott a Fidesz. Ugyanakkor az elit részéről meg van egy erős tolás, hogy dőljön már el végre, hogy a Fidesz tagja marad-e Néppártnak vagy nem marad tagja. – Ön szerint melyik álláspont fog győzedelmeskedni? – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

Nekem az a határozott véleményem, hogyha őszintén mondják vagy mondhatnák el a véleményüket a néppárti tagpártok, illetve az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában tevékenykedő politikusok, akkor lényegét tekintve két kis létszámú csoportot leszámítva az említett személyi kör 80-85 százaléka az támogatja, elismeri a Fideszt, méltányolja azokat a sikereket, amelyeket Magyarországon elértünk, fontosnak tarja azt az értékorientált kereszténydemokrata politikát, amit a Néppárton belül, a Néppárt frakcióján belül az európai politikában, akár magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke vagy mi néppárti európai képviselők folytatunk vagy képviselünk(...). Mindenki készüljön arra, hogy magyar ügy újra plenáris ülésen, januárban mindenféle bizottsági meghallgatások, senki által nem ismert intézeteknek, civil szervezeteknek a jól ismert magyarországi ellenzéki mantrát Brüsszelbe, Strasbourgba kivivő, a magyarországi jogállamiság állítólagos problémáiról szóló jelentései. Az egésznek az a célja – nem jövőbelátó képesség, hanem ez a tervszerű építkezés; amit ők csinálnak ez a tervszerű Magyarországgal szembeni hadjárat, amit folytatnak, az azt célozza, hogy egy újabb 7-es cikkely szerinti eljárást tudjanak elindítani Magyarország, a saját hazájuk ellen. Ez az őrjöngés, ami Brüsszelben jellemzi őket, és szerintem ennek a hazai változatát folytatják Magyarországon – válaszolta Deutsch Tamás.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.