Deutsch Tamás: Az ellenzék a magyar szavazók akaratát akarja felülbírálni

A Hír TV Magyarország élőben adásában Velkovics Vilmos műsorvezető vendégét Deutsch Tamás Fidesz EP-képviselőt többek között arról is kérdezte, mi a véleménye Donáth Annáról – a Momentum újdonsült EP-képviselőjéről, aki „kiakadt” azon, hogy Járóka Líviát jelölik EP-alelnöknek, aki ellen a magyar ellenzéki politikusok – Donáth Anna és Cseh Katalin – lejárató kampányt folytattak, egy „stigmatizált párt” képviselőjeként beállítva a fideszes Járóka Líviát.

Forrás: Hír TV2019. 07. 09. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ön jól ismeri a brüsszeli morális minimumokat. Ez milyen viszonyban van azzal?” – tette fel a kérdést a műsorvezető.

„Előszeretettel szokta használni az európai baloldal a nemlétező morális fölényét vagy felsőbbrendűségét megmutatandó, hogy ilyen és olyan vörös vonalat lépett át az ilyen-olyan jobboldali párt, Magyarország, Orbán Viktor, a Fidesz… Most azt tudom mondani, hogy ha valamire igaz, hogy Európa Parlamenti képviselők nem csak elméletben, a gyakorlatban létező vörös vonalat átlépték, akkor az arra igaz, amit az elmúlt héten tapasztaltunk az EP első munkahetén. Tehát nem kevesebbről van szó, mint Gyurcsányék vezetésével a Demokratikus Koalíció, a Momentum – a Cseh-Donáth képviselőnő páros –, és ehhez hol csendben, hol félhangosan asszisztál az egy szál MSZP-s képviselőjük. Ők nem kevesebbet csinálnak, mintsem az EP alakuló ülését megelőzően a frakciók között létrejött megállapodást próbálják felrúgni, megakadályozni azt, hogy fideszes EP-képviselők parlamenti tisztséget – vagy most a héten, mikor az EP szakbizottságai alakulnak meg – parlamenti bizottsági tisztségeket tölthessenek be” – szögezte le a fideszes EP-képviselő.

Három szempontból teljesen példátlan az eset. Megállapodás van a frakciók között, vannak győztesek és vesztesek az emberek akaratából, a választási eredménynek megfelelően részesülnek parlamenti vagy bizottsági helyekben a pártok. A megállapodások szelleme azt diktálta 2010-ben a Fidesz kétharmados győzelmekor, hogy a rivális MSZP-nek is legyen parlamenti alelnöke, akit a Fidesz frakció is megszavazott.

„Itt a meglévő megállapodást felül akarják bírálni” – nyilatkozta Deutsch Tamás, aki szerint „amire most törekszenek az nem más, mint hogy utólag abszolút figyelmen kívül hagyják a magyar választópolgárok akaratnyilvánítását, a választás eredményét”.

„Az elsöprő sikerünknek köszönhetően lettünk az Európai Néppárt harmadik legnagyobb delegációja, a mi sikerünk hozzájárult a Néppárt sikeréhez, ezért jár 21 EP-bizottsági alelnöki tisztség a Néppártnak, és ebből a 21-ből 5 a néppárti súlyunknak megfelelően a polgárok támogatásának köszönhetően nekünk” – nyilatkozta a fideszes politikus.

Deutsch Tamás úgy látja: a Járóka Lívia alelnöksége ellen agitáló magyar ellenzéki politikusok tevékenysége „egy agresszív, radikális politikai magatartás, olyan magatartás, ami évszázada jellemző az európai baloldalra”.

„Ők maguknak vindikálják a jogot, hogy megmondják ki a jó és ki a rossz. Ki a demokrata és ki a nem demokrata. Ki a fasiszta és ki a nem fasiszta” – tette hozzá az EP-képviselő. A politikus arra a felvetésre, hogy Dobrev Klára szerint két világ áll szemben egymással úgy reagált: igen, van egy élhető világ, amit szerinte a jobboldal képvisel, és van egy élhetetlen, ami a balliberális erők sajátja.

A teljes beszélgetést IDE kattintva érhetik el!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.