Deutsch Tamás szerint még tovább áskálódik az ellenzék

A politikus szerint semmi kétség nem lehet afelől, hogy a magyarországi ellenzéki EP-képviselők általában minden téren készek szembemenni a magyar emberek akaratával.

2019. 07. 08. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi ellenzék Gyurcsányék vezetésével máris megkezdte az áskálódást saját hazájuk és a magyar emberek akarata ellen az Európai Parlamentben – mondta tegnap Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője. A politikus úgy fogalmazott: a bevándorláspárti ellenzék – a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a szocialisták – EP-képviselői már az európai parlament alakuló ülésén megpróbálták „megfúrni” azt, hogy a fideszes Járóka Líviát az EP alelnökévé válasszák. Azonban hozzátette: a Fidesz–KDNP képviselőinek határozott fellépése miatt ez a kísérlet teljes kudarcot vallott.

Deutsch Tamás információi szerint a Demokratikus Koalíció vezetésével a magyarországi ellenzék folytatja az áskálódást. Minden követ megmozgatnak annak megakadályozása érdekében, hogy az EP szakbizottságainak jövő heti brüsszeli alakuló ülésén a Fidesz–KDNP képviselőit alelnökké válasszák a frakciók közti megállapodás szerint, az Európai Néppárt (EPP) jelölésének megfelelően – emelte ki.

Ezzel az „egyébként a tisztességes politika legelemibb szabályait is figyelmen kívül hagyó mesterkedéssel” az ellenzék nemcsak az EP szabályaival és a hosszú évtizedek óta töretlenül érvényesülő szokásjoggal, valamint a frakciók közti megállapodással megy szembe, hanem a magyar polgároknak az EP-választásokon kifejezett akaratával is – mondta.

Példátlannak nevezte az ellenzék viselkedését, és azt mondta: sem az európai, sem a magyar politikában nem demokratikus, ha az emberek által megválasztott képviselők ellen áskálódnak más képviselők. Kiemelte: a magyarországi ellenzéki pártok képviselői már az EP első munkahetén durván szembemennek a magyar választások eredményével. Nem tisztelik, sőt egyenesen semmibe veszik a magyar választók akaratnyilvánítását, ami a legalapvetőbb demokratikus értékekkel is ellentétes. Deutsch Tamás hozzátette: semmi kétség nem lehet afelől, hogy a magyarországi ellenzéki EP-képviselők általában minden téren készek szembemenni a magyar emberek akaratával, és támogatni fognak minden, „a legőrültebb, a legszélsőségesebb bevándorláspárti elképzelést” is az Európai Parlamentben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.