Deutsch Tamás: Weber továbbra is alkalmatlan az Európai Bizottság elnöki posztjára

A Fidesz az Európai Néppárt teljes jogú tagja, ugyanis a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint akik az Európai Néppárt tagpártjaiként indulnak az EP-választáson és mandátumot szereznek, azok automatikusan annak tagjává válnak – jelentette ki Deutsch Tamás EP-képviselő Magyarország élőben című műsorunkban.

Forrás: Hír TV2019. 06. 06. 12:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus arra a kérdésre, hogy miért szavazták meg a fideszes néppárti politikusok is Manfred Webert frakcióvezetőnek, azzal válaszolt, hogy ezt a szokásjog diktálta, de a bajor politikust továbbra is alkalmatlannak tartják az Európai Bizottság elnöki posztjára.

Deutsch Tamás szerint az lenne az illendő, ha Weber végre válaszolna az ellene felmerülő vádakra, hiszen sokszor beszél az átláthatóságról az uniós források szabályszerű felhasználásról. Jó lenne, ha mindenki magán kezdené az átláthatóságot – tette hozzá a politikus.

Az EP-képviselő beszélt arról is, hogy a május 26-ai választáson rekordgyőzelmet aratott a Fidesz-KDNP, mint mondta soha nem voltak még ilyen erősek és soha nem volt még ilyen nagy súlyúk az Európai Parlamentben, pont ezért vannak olyan kérdések, melyeket kompromisszum nélkül kell képviselnünk: ez a bevándorlás megállítása, a gyarapodó nemzetállamokra épülő Európai Unió illetve a zsidókeresztény kulturális hagyományokra épülő keresztény életformánknak a megvédése.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.