Niedermüller rendészei most dézsás fák miatt büntettek

Niedermüller Péter, erzsébetvárosi polgármester segítségnyújtás helyett tovább sarcolja a vendéglátó egységeket. A Gyurcsány-párti kerületvezető most a hónapok óta bezárt Szimpla-kertet büntette meg olyan dézsás növényekért, amelyek idestova tíz éve közterületen állnak a szórakozóhely bejárata előtt.

2021. 03. 25. 19:20
null
20200914 Budapest Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése a Városházán. Fotó: Havran Zoltán HZ Magyar Nemzet Képen: Niedermüller Péter Budapest VII. kerületének (Erzsébetváros) polgármestere
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő bírságot kapott a Szimpla-kert az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóságtól, mindezt állítólag felsőbb utasításra. A hónapok óta bezárt szórakozóhely azért kapott tizenötezer forint bírságot, mert öt dézsás növény áll a hely autóbejárója előtt. Az ügy érdekessége viszont az, hogy a növények már tíz éve ott állnak.

A Kazinczy utca Facebook-oldala azt írja „közterület használati rendjének megsértése miatt” lettek megbüntetve.

„Ma az ERI „felsőbb utasításra” intézkedett a Szimpla Kert előtt! 15 000 huf a Szimpla kapuja (saját kocsibejárója...) előtti fákért, amik évek óta ott vannak. Az utcában elvileg tilos a parkolás, de az nem fáj csak a FÁK. Hihetetlen” – jegyezte meg a Facebook-oldal posztolója.

Niedermüller Péter (DK) polgármester számos alkalommal bebizonyította, hogy a válságkezelésből nem kívánja kivenni a részét, sőt segítség helyett bírságokkal és adóemeléssel sújtja a kerületi lakosságot, illetve a helyi vállalkozásokat.

Mint lapunk azt többször megírta, a polgármester a kormány adóstopját is figyelmen kívül hagyta, és hatályban hagyta az idei évre tervezett adóemeléseket.

– Erzsébetvárosban nem teljesítjük a kormány alaptörvény-ellenes akaratát, amely még jobban ellehetetleníti az így is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat – nyilatkozta akkor a DK-s kerületvezető.

Továbbá a ki nem nyitott teraszok és a meg nem érkezett turisták után is fizettettet a vendéglátósokkal a balliberális polgármester. Az egyik VII. kerületi étteremnek csaknem hétszázezer forintról érkezett számla, melyen az áll, hogy a nyári hónapokra elengedték a díjat, de arra az időszakra nem, amikor a vendéglátóhelyek nem fogadhattak vendégeket. A DK-s kerületvezetés egy úgynevezett felügyeleti díjat is kiszámlázott, melyet eredetileg a turisták után kellett fizetniük. Ez azért érdekes, mert a koronavírus-járvány miatt a Budapestre látogató külföldi turisták száma is drasztikusan lecsökkent.

Lapunk arról is beszámolt, hogy a főváros a vendéglátósoknak kiutalt bértámogatások egy jelentős részét az elmaradt iparűzési adófizetésekre hivatkozva benyelte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.