Diákjárőrök védik a rendet

A Balaton déli partján idén Siófok és Balatonlelle ad helyet a diák bűnmegelőzési szolgálatnak. Lelle önkormányzata a fiatalok ingyenes szállásáról és étkeztetéséről is gondoskodik.

2019. 06. 22. 7:30
Szalay Gábor; Plaffin Dániel
Keszthely, 2013. július 16. Plaffin Dániel törzsőrmester (b2) és Szalay Gábor főtörzsőrmester (k), a Készenléti Rendőrség rendőrei járőröznek Keszthelyen, a Balaton-parti városi strandon 2013. július 16-án. A Balaton partján a Készenléti Rendőrség 103 rendőre dolgozik a nyáron. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csaknem két évtizedes kezdeményezését követve ma már Veszprém, Fejér és Zala megye rendvédelmi munkára készülő középiskolásai is kiveszik részüket a balatoni és a Velencei-tavi kapitányságokra nehezedő, szezonális bűnmegelőzési munkából.

A 8-10 napos szolgálatot vállaló, „Bűnmegelőzés” feliratú pólót viselő fiatalok segítenek többek között a strandi lopások megelőzésében, az elkóborló kisgyerekek felkutatásában, a parkoló személygépkocsik védelmében, valamint a turisták tájékoztatásában is.

A Balaton déli partján ez évben Siófok és Balatonlelle ad helyet a diák bűnmegelőzési szolgálatnak; Lelle önkormányzata a fiatalok ingyenes szállásáról és étkeztetéséről is gondoskodik. Szombattól a somogyi part két legkeresettebb strandját csaknem 200 középiskolás vigyázza. Nagykanizsai és keszthelyi kortárs segítő táboros fia­talok vesznek részt idén nyáron is a nagy turistaforgalmú Zalakaroson és Keszthelyen a szezonális bűnmegelőzésben, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén ötvennyolcan vállalkoztak nyári szolgálat ellátására. Ők Balatonalmádi, Füred és Tapolca nagy látogatottságú fürdőiben és a köztereken látnak el járőrszolgálatot.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrumban tanulók közül negyvenöten vállalták a rendőrség munkáját segítő feladatok ellátását. Ők a velencei korzón lévő bűnmegelőzési minicentrumból reggelenként szolgálati gépkocsival indulnak Gárdony és Agárd strandjaira. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság által összefogott szezonális diákmunkát – akárcsak Somogyban, Veszprémben, Zalában – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács anyagilag segíti, az érintett üdülőhelyi önkormányzatok pedig ingyenes szolgálati irodahelyiség, illetve szállás és étkezés biztosításával támogatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.