Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Ózdon

Új Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át szerdán az ózdi Bródy Imre Szakgimnáziumban.

Forrás: MTI2019. 07. 03. 16:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az átadón kiemelte: a megfelelő szintű digitális jártasság az élet minden területét érinti, szükséges egyebek mellett a munkakereséshez, a munkavégzéshez, a tanuláshoz, az online vásárláshoz, egészségügyi adatok kezeléséhez, az elektronikus ügyintézéshez, vagy a közösségi társadalmi tevékenységekhez.

A digitalizáció elterjedése nem szorítja ki az emberi munkaerőt, ugyanakkor tudomásul kell venni, hogy a munka elvégzéséhez más típusú tudásra lesz szükség – mondta a helyettes államtitkár.

Kifejtette, hogy a jelenlegi változó világ nagy kihívást jelent a szakképzés számára is, amelynek magasan képzett munkaerőt kell biztosítania a vállalkozásoknak.

Az ózdi Digitális közösségi alkotóműhelyről szólva azt mondta: ez lehetőség arra, hogy a digitális kompetenciákat jobban elsajátítsák a tanulók, és hozzájárul, hogy az iskola szélesítse mind a tartalmi, mind az elméleti és gyakorlati tudásátadást.

Az Ózdi Szakképzési Centrum 446 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztéséhez, e projekt keretében valósult meg az új Digitális közösségi alkotóműhely.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.