Díjakat és elismeréseket adtak át a magyar sport napja alkalmából

Szabó Tünde államtitkár a kormány és a teljes magyar nemzet nevében mondott köszönetet a sportolóknak. 

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 08. 13:14
KOMÁROMI Tibor; SZABÓ Tünde; KÕBÁN Rita; KOVÁCS Antal; KÁSLER Miklós
Budapest, 2020. szeptember 8. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (j2), Szabó Tünde sportért felelõs államtitkár (k) és a Csik Ferenc-díjjal kitüntetett Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Eb-gyõztes birkózó, korábbi szövetségi kapitányy, mesteredzõ (b), Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó (b2), Kõbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, az MTK kajak-kenu szakosztályának edzõje (j) a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt miniszteri elismerések és díjak átadási ünnepségén az Emberi Erõforrások Minisztériumában (Emmi) 2020. szeptember 8-án. Az ünnepségre eredetileg május 6-án került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar sport napja alkalmából odaítélt miniszteri elismeréseket és díjakat adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

– A mostani díjazottak is bekerültek a magyar sport nagyjai közé, mert továbbviszik a gazdag hazai sporthagyományokat – mondta a miniszter, aki hangsúlyozta, hogy a díjazottak a mostani ifjúság példaképei, akiknek nagy szerepük van abban, hogy a következő generációknak is átadásra kerüljenek a tradíciók. Szabó Tünde államtitkár pedig a kormány és a teljes magyar nemzet nevében köszönetet mondott a sportolóknak.

Az ünnepségen – amelyet eredetileg május 6-án tartottak volna – kiemelkedő sportteljesítménye, sportolói életműve elismeréseként Csik Ferenc-díjat vehetett át Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, Komáromi Tibor többszörös világbajnok és Eb-győztes birkózó, korábbi szövetségi kapitány, mesteredző, valamint Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, az MTK kajak-kenu szakosztályának edzője.

MTI/Kovács Tamás

Kiemelkedő edzői tevékenysége és jelentős nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek tevékenysége elismeréseként Bay Béla-díjat kapott Demeter György, a Kaposvári Röplabda SE szakmai igazgatója és Pócsföldi Ottó országúti kerékpáros magyar bajnok, a triatlonválogatott kerékpárosedzője.

A sport területén végzett kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenysége elismeréseként Kemény Ferenc-díjat vett át Gábor Antal Áron, a női vízilabda-válogatott orvosa, Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgató főorvosa, valamint Szabó Tamás sporttudós, a Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke.

Átadták még a testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, a diáksport szervezésében és az egyetemi sport területén kifejtett eredményes tevékenységért járó Kerezsi Endre-díjakat, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért odaítélt Eszterházy Miksa-díjakat, valamint a sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkáért járó miniszteri elismerő okleveleket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.