Döbbenetes tempó: nem reagálhatott a magyar államtitkár

Kovács Zoltán azokra a tényekre szerette volna felhívni a figyelmet, amelyeket oly előszeretettel hagynak figyelmen kívül.

Forrás: facebook.com/zoltanspox2020. 09. 29. 16:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára hivatalos közösségi oldalára felkerült bejegyzésben számol be arról, hogy a német Der Tagesspiegel múlt héten megjelent cikkében Judith Langowski és Jonas Bickelmann arról értekeztek, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ahelyett, hogy a hatékony védekezésre koncentrálna, ideológiai célok megvalósítására használja fel a vírus adta körülményeket.

Kovács Zoltán felidézi, hogy lehetőséget kért az újságtól egy válaszcikk publikálására, de azt a választ kapta, hogy „erre most nincs lehetőség sem az online, sem a nyomtatott kiadásban”. Langowski hozzátette, hogy legközelebb „szívesen” beszélget Kovács Zoltánnal, ha újra foglalkoznak a témával.

Kovács Zoltán nem kapott válaszlehetőséget a német lap újságíróitól

„Milyen nagylelkű, nem?” – teszi fel a költői kérdést a bejegyzésben az államtitkár.

Kovács Zoltán válaszában azokra a tényekre szerette volna felhívni a figyelmet, amelyeket oly előszeretettel hagynak figyelmen kívül:

  • A magyar kormány soha nem kapott „korlátlan hatalmat”, a rendkívüli rendelkezések nem örökre szóltak, azok megszűntek, amint a vírushelyzet megengedte, és az Országgyűlés is úgy szavazott.
  • A koronavírus-törvénynek köszönhetően az egészségügy fel tudott készülni arra, hogy mindenki megkaphassa a megfelelő ellátást, ha elkapja a vírust. A rendelkezéseknek köszönhetően Magyarország a világ 25 legjobban védekező országa közé tartozik.
  • A nemzeti konzultáció is – amelyet több, mint 1,7 millió magyar töltött ki – megmutatta, hogy amellett, hogy a vírus elleni védekezés a legfőbb prioritás, az országot újra kell indítani.
  • „Nem szabad csodálkozni azon, hogy a Magyarországgal kapcsolatos vita ennyire tényszerűen téves és szomorúan elfogult, ha az »újságírók« nem hajlandóak még meghallgatni sem a másik oldalt” – írja a Facebook-bejegyzésben Kovács Zoltán államtitkár.

    https://www.facebook.com/zoltanspox/photos/a.404437369715250/1684102828415358/

    Patrióta politikánk miatt támad minket a liberális fősodor

    – Magyarország és barátja, Lengyelország „a liberális ideológiai véleményelnyomással” szembeni együttes fellépés érdekében közös összehasonlító jogi intézetet hoz létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, miután fogadta lengyel kollégáját, Zbigniew Raut. Szijjártó Péter azt mondta: a nemzeti érdeket egyértelműen előtérbe helyező, keresztény alapokon politizáló két patrióta kabinet politikája sokszor megemészthetetlen a „nemzetközi liberális fősodornak”, amely ezért folyamatosan támadja a két országot. – A közös jogi intézet „a kellő jogi biztonságot, bázist és tudást fogja felhalmozni a liberális ideológiai véleményelnyomással szemben” – emelte ki.

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.