Dömötör Csaba: A négymillió fős átoltottság hatalmas eredmény

– Hatalmas siker, hogy Magyarországon a koronavírus elleni vakcinával beoltottak száma elérte a négymillió főt – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Munkatársunktól
2021. 05. 02. 9:12
null
Dömötör Csaba mindenkit részvételre biztat Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Köszönet illet mindenkit, aki részt vesz az oltási program sikeres lebonyolításában, ami azért is fontos, mert a vakcinával az életet védjük. Minden bátorító szó nagy segítség – jelentette ki Dömötör Csaba a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Dömötör Csaba szerint a magyar oltási program nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedik

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta, hogy a magyar oltási program nemzetközi összehasonlításban kiemelkedik azzal, hogy már a lakosság több mint negyven százaléka megkapta legalább az első oltását.

– Németországban az átoltottság mindössze 27 százalék a teljes lakosság körében, vagyis még az idősek és a krónikus betegek oltása tart, míg nálunk már mindenki kaphat vakcinát, aki szeretné

– mutatott rá a politikus. A baloldal oltásellenes stratégiáját bírálva arra is rámutatott, hogy széles körű összefogásra lenne szükség a járvány legyőzése érdekében.

– Korlátozottan, de volt hatása a baloldal kampányának, mert a saját szimpatizánsaik közül többen nem mentek el oltani, ám a négymilliós szám így is egy fontos figyelmeztetés a baoldalnak

– hangsúlyozta.

A pénteki tömeges oltással összefüggésben Dömötör Csaba elmondta: egy ilyen nagyszabású logisztikai műveletnél előfordulhatnak fennakadások, de így is rendkívül sokan kaptak oltást az elmúlt napokban.

– Az uniós vakcinaútlevél kérdésében folynak a tárgyalások, de az a helyes út, ha nemzeti alapon indítunk egyeztetéseket. Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter már több országgal is megállapodást kötött az elmúlt napokban, a következő időszakban pedig további bejelentések várhatóak – közölte az államtitkár.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a Fidesz erősödéséről, amit a közvélemény-kutatásokban mutatnak, Dömötör Csaba úgy fogalmazott:

– A járvány alatt nem a felméréseket bogarászom, de tudom, hogy a baloldal ezzel foglalkozik, és minden választás előtt elmondják, hogy nyerni fognak. A kormány elsődleges célja a járvány megfékezése, valamint az ország újraindítása.

Párhuzamot vonva a baloldali válságkezelés, valamint a nemzeti kormányok munkája között, az államtitkár arra emlékeztetett, hogy a baloldal válság idején csak elvett az emberektől, míg a Fidesz–KDNP segítséget nyújtott. – A kabinet számos bértámogatást nyújtott az elmúlt időszakban, bevezette a hitelmoratóriumot, a családi otthonteremtési adókedvezmény (csok), és kedvező lakásfelújítási programot indított. Ha további lendületet kap az újraindítás, akkor túlszárnyalhatjuk a járvány előtti gazdasági mutatókat is – fejtette ki Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.