Dömötör Csaba: Az ellenzék komolytalan kampányakciója volt a rendkívüli ülés kezdeményezése

Számunkra fontos a környezet védelme, sokkal fontosabb kérdés ez annál, minthogy az ellenzék üres kampányakcióvá silányítsa – szögezte le a fideszes politikus.

Magyar Nemzet Online
2019. 09. 18. 16:10
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli parlamenti ülést tartottak szerdán az ellenzék kezdeményezésére. Az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése szerdán határozatképtelen volt, a kormány, valamint a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a tanácskozáson.

A Fidesz-frakció már múlt pénteken felhívta rá a figyelmet, hogy tavaly december 12-re is rendkívüli, „halasztást nem tűrő” parlamenti vitanapot kezdeményeztek az éghajlatváltozásról, aztán képviselőik részt sem vettek rajta. Ez is bizonyítja, hogy most is csak kampányülésről és hangulatkeltésről van szó – jelezte már akkor egyből a kormánypárti frakció.

A Fidesz szerdai közleményében is rámutatott, hogy komolytalannak tartja az ellenzék kezdeményezését a klímaváltozás ügyében szerdára összehívott rendkívüli ülésnapra.

A nagyobbik kormánypárt a rendkívüli parlamenti ülést követően az MTI-hez küldött közleményében emlékeztetett: december 12-én az ellenzék ugyanebben a témában hívta össze az Országgyűlést. Az ülést akkor megtartották, de egyetlen ellenzéki képviselő sem vett részt rajta. A Fidesz-KDNP képviselői viszont ott voltak – idézi fel a közlemény. „Ez is azt mutatja, hogy az ellenzék kezdeményezése komolytalan” – fogalmaz a Fidesz.

Dömötör Csaba: A környezet védelme sokkal fontosabb ennél

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sem hagyta szó nélkül a nem éppen következetes ellenzéki magatartást.

„Megszokhattuk már, hogy ha kampány van, akkor az ellenzék különböző parlamenti vitanapokat kezdeményez. Most is ezt tették, mégpedig a klímavédelem ügyében. Teljesen egyértelmű, hogy egy komolytalan kampányakcióról van szó, mindenekelőtt azért, mert az ellenzék ebben a témában egyszer már kezdeményezett parlamenti vitát, azon részt vettek a Fidesz-frakció és a kormány tagjai is, de az ellenzéki képviselők végül nem jelentek meg, azok sem, akik a vitát kezdeményezték” – fogalmazott a Facebookra feltöltött videójában Dömötör Csaba, aki hiteltelennek nevezte az ellenzéki kezdeményezést.

„Számunkra fontos a környezet védelme, sokkal fontosabb kérdés ez annál, minthogy az ellenzék üres kampányakcióvá silányítsa” – szögezte le a fideszes politikus.

A nap, amikor végképp nevetségessé tette magát az ellenzék

A decemberi rendkívüli ülésből aztán az lett, hogy az ellenzéki képviselők botrányt botrányra halmoztak, fütyültek, hangoskodtak, el akarták lehetetleníteni a parlamenti munkát. Az emlékezetes cirkuszolás volt a mozgatórugója a trágárságról, keresztényellenes felhangoktól és karácsonyfa rongálásról elhíresült téli tüntetéseknek.

Néhány fotó a decemberi vitanapról, az üres padsorok az ellenzéki képviselők helyei.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.