Dömötör Csaba: Karácsony ne mutogasson másokra!

Karácsony Gergely vállalja végre a felelősséget, ne mutogasson másokra, ne bújjon Facebook-posztok mögé.

Bákonyi-Csekő
2020. 04. 15. 6:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) tegnap napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben arról beszélt, hogy a kormány nagyobb erőfeszítéseket tesz Karácsony Gergely és az ellenzék támadására, mint az egészségügyi védekezésre. Szerinte ha a fővárosi fenntartású idősotthonokban történt halálesetekért Karácsony a felelős, akkor az állami intézményekben elhunytakért a kormány.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában közölte: a Pesti úti Idősek Otthona azért került a figyelem középpontjába, mert sok kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy a főváros mindent megtett-e az ott lakók védelme érdekében, ahol jelenleg is zajlik vizsgálat arról, volt-e folyamatos szakorvosi ellátás az intézményben. – Karácsony Gergely vegye fel végre a cselekvés gúnyáját, ne bújjon Facebook-posztok mögé, ne mutogasson másokra, hanem éljen a felelősséggel, amelyet megkapott a választóktól! – jelentette ki Dömötör Csaba. Hangsúlyozta: mindannyiunk érdeke, hogy Budapesten ne szabaduljon el a járvány, ehhez a kormány minden segítséget megad.

Arató Gergely (DK) a gazdasági mentőcsomagot oligarchamentőnek nevezte, szerinte ugyanis a Fidesz hazudik, mert a jelenlegi helyzetben is az oligarchák zsebét tömi. A kormány által bejelentett intézkedések Európa legkisebb csomagját jelentik, amelyek csak néhány csókosnak segítenek – állította Arató, aki az egyházak és a határon túli magyarok támogatását is kifogásolta.

– Nem mi veszünk ki több száz milliós osztalékot a cégeinkből, hanem az önök pártelnöke. Nem mi gyarapodtunk a privatizáció gyorsítósávjában, hanem ő; nem mi érkezünk ide elkobzott villából, hanem ő – reagált Dömötör Csaba. Emlékeztetett: a kormány annyi munkahelyet szeretne létrehozni, amennyit a járvány tönkretesz, ám a szomszédos államok egy részével ellentétben nem szeretnének hiteleket felvenni a válságkezeléshez. Az államtitkár emlékeztetett a baloldali kormányok korábbi gyászos válságkezelésére, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a kabinet mostani akciótervét a baloldali kormányok korábbi tragikus megszorító intézkedéseivel kell összehasonlítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.