Dömötör Csaba: Naponta fogjuk az álhíreket helyretenni

Az államtitkár szerint az emberek halálára alapoz kampányt a baloldal, ami méltatlan, érzéketlen dolog.

Magyar Nemzet
2020. 10. 19. 13:55
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. szeptember 28. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 28-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon elszabadult a vírus, és a pozitív tesztek aránya tíz százalék fölött van – mondta a parlamentben Szabó Tímea, aki szerint csak Bulgáriában és Romániában haltak meg többen, mint hazánkban a második hullám idején. A Párbeszéd frakcióvezetője úgy látja, Orbán Viktor és Kásler Miklós agyonhallgatja a járványt, nehogy Mészáros Lőrinc hoteljei üresen maradjanak. – Az igazság az, hogy Orbán Viktor annyira retteg attól, hogy érdemi intézkedésekkel veszít a népszerűségéből, hogy a hatalma megtartása érdekében szó szerint ezrek életét hajlandó feláldozni – fogalmazott a képviselő, és válságkezelő alapjövedelmet követelt.

Válaszában Dömötör Csaba emlékeztetett rá, hogy Finnországban is elbukott az alapjövedelem-kísérlet. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a baloldal kampányt indított annak kapcsán, hogy átlépte az ezret az elhunytak száma hazánkban. Kiemelte: egyetlen haláleset is sok, de arányosan nézve, százezer főre vetítve Magyarországon sokkal kisebb az arány, mint Belgiumban, Hollandiában vagy Svédországban. Dömötör Csaba szerint az emberek halálára kampányt alapozni méltatlan, érzéketlen és szívtelen dolog. Dömötör Csaba szerint folyamatosan pörgeti az álhírgenerátort a baloldal. – Naponta fogjuk az álhíreket helyretenni – mondta Dömötör Csaba, és kérte az ellenzéket, legalább a rázós időszakokban tegyék félre a pártos szemellenzőt, és ne szurkoljanak a vírusnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.