Dömötör Csaba: Nincs morális alapja az ellenzéki számonkérésnek

Az államtitkár arra kérte a baloldalt: számoljanak be arról, hogyan fordulhatott elő, ami a busztenderen történt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 14. 19:07
DMTR Csaba
Budapest, 2020. november 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 2-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea (Párbeszéd) napirend előtti felszólalásában úgy vélte, hogy a kormány megbukott a járványkezelésben, és közölte, hogy az ellenzék nem az orvosok, ápolók munkáját kritizálja, hanem a kormány munkáját.

A kormány a járványkezelésben gazdaságilag és erkölcsileg is megbukott – jelentette ki.

A képviselő szerint „közönséges és primitív” volt a miniszterelnök viszonválasza. Nem adott számot arról, miért ilyen magas a halálozási szám, pedig szeptemberben ő nyilatkozta, hogy a halálozások számát kell figyelni – mondta. Visszautasította, hogy az ellenzék a járványnak szurkolna, ők csak elmondják az igazat – mondta –, hogy rábírják a kormányt, hogy időben hozzon intézkedéseket.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: a járvány erőteljesen terjed az egész világon, ezért az európai országok többségében korlátozó intézkedéseket vezetnek be, így például Németországban is, de ott az ellenzék nem csinálja azt, amit a képviselő.

Közölte: a korlátozó intézkedések meghozatala nem magyar sajátosság, hanem alapvető Európa csaknem minden országában, és a magyar kormány is az intézkedések meghosszabbításáról döntött.

Ugyanakkor közelebb kerülnek a tömeges oltások kezdetéhez, és bármelyik vakcinát vetik is be, a magyar hatóságoknak kell engedélyeznie azt – mondta. Hozzátette: addig fontos felmérni, kik akarnak élni a lehetőséggel. Az államtitkár kitért rá: bár Budapest a legtöbb forrással rendelkező magyar város, és minden lehetősége megvan küzdeni a járvány és annak káros gazdasági hatásai ellen, mégsem teszi, de ez nem a kormány, hanem az ellenzék felelőssége.

Azt kérte, számoljanak be arról, hogyan fordulhatott elő, ami a busztenderen történt. Megjegyezte: az ellenzék politikája abban rejlik, hogy képviselői folyamatosan kampányolnak a saját országuk ellen, és nincs alapjuk, hogy bárkit morális kérdésekben számon kérjenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.