Dömötör Csaba szerint álságos komédiát rendeztek

A Jobbik szélsőséges párt maradt. Hiába veszik fel a lódenkabátot, alóla kilóg a kisnyilas gúnya — mondta a parlamentben a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Előzőleg Gyöngyösi Márton úgy jellemezte a bejelentett népesedéspolitikai intézkedéseket, hogy a Fidesz a magyar fiatalt „szaporítani való haszonállatnak” tartja.

Bákonyi Ádám
2019. 02. 20. 10:59
null
„A szocialisták hazugságokat állítanak és újabb ürügyet keresnek a balhéra” Fotó: Mirkó Istán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfői kivonulásuk, illetve a Suzuki-gyár előtti kudarcos akciójuk után az ellenzéki képviselők tegnap visszatértek az Országgyűlésbe. Napirend előtt Varga László (MSZP), Varju László (DK), Ungár Péter (LMP) és Szabó Tímea (Párbeszéd) az általuk rabszolgatörvénynek nevezett munka törvénykönyve módosításáról beszélt. Szavaik szerint a szabályozással a kormány a multinacionális vállalatok kérésének tett eleget, és „hadat üzent” a magyar munkavállalóknak, akiknek nem több munka kellene, hanem több bér. A Jobbik frakcióvezetője pedig a miniszterelnök által bejelentetett népesedéspolitikai intézkedéseket támadta.

Gyöngyösi Márton jelezte, hogy a demográfiai és munkaerőpiaci problémákat népesedési politikával, nem bevándorlással kell megoldani, ám szerinte a kormány számára a népesedés pusztán politikai termék. Mint fogalmazott, a Fidesz a magyar fia­talt „szaporítani való haszonállatnak” tartja, amit, ha kitömnek hitellel, produkálja a szükséges gyerekszámot. Ha pedig ez megvan, mehet az összeszerelő üzembe, és majd valaki felneveli a gyerekét, mert a szülőnek a rabszolgatörvény miatt nem marad erre ideje. – Fogságban még a nemesebb állatok sem szaporodnak, nemhogy a tervekkel és célokkal rendelkező emberek – mondta Gyöngyösi Márton.

„A szocialisták hazugságokat állítanak és újabb ürügyet keresnek a balhéra”
Fotó: Mirkó István

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában hangsúlyozta, hogy az MSZP félrevezeti a magyarokat, és hazugságokat állít a túlórákkal kapcsolatban, ami csak „ürügy a balhéra”. Dömötör Csaba álságos komédiának nevezte, hogy ellenzéki képviselők hétfőn elmentek egy olyan vállalathoz, ahol nem éltek a túlórakerettel. „Ne várják el se közintézményektől, se a vállalatoktól, hogy a munkájukat az ellenzéki ötletfarsanghoz igazítsák” – intézte szavait az ellenzéki képviselőkhöz.

Dömötör bírálta az MSZP-t a „Jobbikkal való románc” miatt is, megjegyezve, hogy Frans Timmermans, a „bevándorlást támogató erők csúcsjelöltje”, a „nyílt társadalom első számú lobbistája” a szocialisták kongresszusi díszvendége volt. Az államtitkár a Jobbikkal kapcsolatban azt firtatta, ha a párt ellenzi a migrációt, miért nem támogatta a kormány ezzel kapcsolatos intézkedéseit, és miért támadja azokat a családpolitikai intézkedéseket, amelyek még életbe sem léptek.

Szavai szerint a Jobbik teljesen „belegabalyodott” a baloldali pártokba, miközben folyamatosan sértegeti a magyarokat, szolgalelkűnek nevezik őket, az idősebb korosztályt pedig far-hát kommandónak hívják. – Halomba dőlnek ki a csontvázak a szekrényből, amelyek azt bizonyítják: a Jobbik szélsőséges párt maradt. Hiába veszik fel a lódenkabátot, alóla kilóg a kisnyilas gúnya – fogalmazott Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.