Dömötör Csaba: Tényleg visszatért a Demszky-korszak

Budapesten elindult a baloldali gőzhenger: megfúrják Szent István szobrát, polgármesterek felügyelnék a helyi sajtót és színházigazgatóknak üzengetnek. Ebben is visszatért a Demszky-korszak – összegezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a napirend előtti felszólalások során, Szabó Tímeának (Párbeszéd) válaszolva.

2019. 11. 04. 19:04
ORBÁN Balázs; DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2019. november 4. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. Mellette Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely azt ígérte, hogy azokat is szeretné képviselni, akik nem szavaztak rá. Ehhez képest megindult az ideológiai gőzhenger. Mit ártott Szent István ahhoz, hogy ne akarják a szobrát kiállítani a róla elnevezett parkban. Mit ártott? Kérdezem egyébként itt a Jobbikot, hogy hogy érzik magukat ebben az új koalícióban? – tette fel a kérdést a parlamentben Dömötör Csaba.

És nem áll meg itt a történet. Maguk szólásszabadságra hivatkoznak, de a ferencvárosi újonnan megválasztott polgármester személyesen akarja felügyelni a kerületi lapot. És van olyan fővárosi napilap, amit el akarnak lehetetleníteni. A kultúra szabadságát hirdetik, de már most megüzenték igazgatóknak, hogy ha új pályázatok lesznek, ők biztosan nem nyernek. Ennyit az önök pályáztatási gyakorlatáról – tette hozzá az államtitkár.

Mindent összefoglalva, az önök szabadsága azt jelenti, azt fogja jelenteni, hogy csak és kizárólag baloldali és liberális körök jutnak majd levegőhöz. Tényleg visszatért a Demszky-korszak. Ezt tudomásul vesszük, csak ne hivatkozzanak arra, hogy mindenkit képviselnek. A demokráciát pedig legyenek szívesek ne Gyurcsány Ferenc árnyékából hirdessék – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.