Dózsa György úti baleset – Magát filmezte M. Richárd a baleset okozásakor

Magát filmezte a mobiltelefonjával M. Richárd a Dózsa György úti halálos baleset okozásakor – erről számolt be az M1 aktuális csatorna csütörtökön.

2019. 09. 19. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hirado.hu-n közzétett tudósítás szerint új bizonyítékot mutatott be az ügy tárgyalásán az ügyész: egy még nem publikált videofelvételt vitt magával, amelyet a bíróság a tárgyaláson levetített.

A felvételen az látszik, hogy M. Richárd vádlott a mobiltelefonjával magát filmezi a baleset előtti másodpercekben, miközben luxusautójával óránkénti 140 kilométeres sebességgel száguld. A 10 perces felvétel 25. másodpercében történik az ütközés, az azt következő részt a bíró kegyeleti okokból már nem játszotta le.

Szabó Eszter sértetti jogi képviselő a tárgyaláson azt mondta: a vádlott teljes nyugodtsággal, borzasztó nagy sebességgel vezette a gépjárművét, mindvégig lényegében nyugodt magatartást tanúsított, és arra koncentrált, hogy a „szelfin jó megjelenést nyújtson”.

A bíró felolvasta a vádlott pszichológiai vizsgálatáról készült szakértői jelentés főbb megállapításait is. Ezekből kiderül, hogy M. Richárd súlyos személyiségzavarban szenved.

Az igazságügyi pszichológus szakértő kizárta, hogy M. Richárd elmebeteg lenne. Emlékeztetett ugyanakkor arra a szakértő, hogy közlekedési büntetőpontjai miatt a férfinak korábban utánképzésre kellett mennie, ez azonban nem hozott eredményt – olvasható a hirado.hu-n.

A vád szerint 2017 májusában M. Richárd egy német rendszámú, Mercedes típusú gépkocsival óránkénti 135-140 kilométeres sebességgel haladt a budapesti Dózsa György úton, amikor összeütközött egy szabálytalanul elé kanyarodó személyautóval. Utóbbi autó egyik utasa a helyszínen, egy másik még aznap a kórházban meghalt, a kocsi vezetője – a per harmadrendű vádlottja – pedig életveszélyesen megsérült. Könnyebben megsérült több járókelő és M. Richárd is.

Az ügyben három ember ellen indult büntetőper halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.