Drogdílereket és körözött bűnözőket fogtak el a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és társszervei közös akciójának célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a kábítószerhez köthető bűncselekmények megelőzése, a körözött, illetve a garázda, erőszakos magatartást tanúsító személyek elfogása volt. Emellett taxisokat, külföldi állampolgárokat és kereskedelmi egységeket is ellenőriztek.

Veres László István
Forrás: Police.hu2020. 06. 24. 9:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel kilencszáz embert igazoltattak és kilencven autót ellenőriztek a rendőrök a június 18. és 20. között megtartott közrendvédelmi és bűnmegelőzési akció során Budapest belvárosában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság civil- és egyenruhás rendőrei, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság közös akciójának célja a Deák és az Erzsébet téren, valamint a VI. és VII. kerületben a közrend, közbiztonság fenntartása, a kábítószerhez köthető bűncselekmények megelőzése, a körözött, illetve a garázda, erőszakos magatartást tanúsító személyek elfogása volt – közölték a Police.hu oldalon.

Az intézkedések során garázdaság miatt nyolc, kábítószer-kereskedelem miatt kettő, kábítószer birtoklás miatt hat, elfogatóparancs alapján pedig négy körözött személyt fogtak el. A járművezetők közül három főt ittas vezetés, két embert vezetéstől eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt állítottak elő, három esetben pedig a járművek engedély nélküli átalakítása miatt tettek szabálysértési feljelentést. A rendőrök a társszervekkel együtt 14 külföldit ellenőriztek, és két ukrán állampolgárt túltartózkodás miatt előállítottak, valamint nyolc taxissal szemben indítottak eljárást. Három alkalommal azért, mert a sofőrök nem adtak nyugtát, két esetben az autók műszaki hiányosságai miatt, egy esetben rossz műszaki állapotú jármű miatt, egy-egy esetben pedig vezetői engedély hiánya, illetve engedély nélküli járművezetés miatt. Az akció során összesen 93 kereskedelmi egységet is ellenőriztek, öt esetben feljelentést tettek közterület-használati szabályok megsértése miatt, közterületi szeszesital-fogyasztás miatt pedig 28 alkalommal szabtak ki bírságot 760 ezer forint értékben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az elkövetkező időszakban a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja a főváros belvárosi régióját érintő bűnügyi és rendészeti akciósorozatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.